fbpx
Skip to main content
Isaija i Željko Pantić

Malom Isaiji je potrebna pomoć (VIDEO)

Foto: Printscreen
Za operaciju u SAD treba da se prikupi suma od 126.713 dolara.

Isaiji Pantiću je potrebna pomoć kako bi bio operisan u Sjedinjenim Američkim Državama. Neophodno je da se prikupi nešto više od 126 hiljada dolara za Isaiju, sina novinara TV Partizan, Željka Pantića. 

- Isaija Pantić ima 13 godina i u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9. juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu. Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno bust zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme. Nakon puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji Grejt Ormond strit bolnice u Londonu, svetski priznati patolog Žak Tomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije. Već 1. decembra 2017.godine na MRI snimku kod Isaije je ponovo konstatovan mali recidiv tumora na istom mestu u veličini 1 cm, koji je na sledećem MRI snimku 17. januara porastao na 2,5 cm.

Neophodna je hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica za tretman dečjih tumora mozga na svetu, Čildrens Nešnl bolnici u Vašingtonu, gde bi umesto dva i po meseca testiranja u Londonu, u roku od dve nedelje nakon operacije, bili urađeni svi mogući testovi uzorka novog tumora i napravljen dalji plan lečenja, koji u slučaju da tumor i dalje ostane nedefinisan, uključuje i imunoterapiju, a bolnica je u novembru 2017.godine postala prva bolnica u SAD sa FACT akreditacijom za primenu celularne imunoterapije. Porodica je obezbedila troškove avio prevoza i jednomesečnog boravka u SAD pre i posle operacije i tokom kontrola, problem su užasno kratki rokovi i činjenica da do ponedeljka 19. februara mora da se avansno uplati 126.713 dolara, da bi operacija u SAD mogla da se uradi 26. februara i nakon toga krene sa hitnim dvonedeljnim testiranjem uzorka tumora i pravljenje plana daljeg lečenja Isaije - objašnjeno je na sajtu Partizana.  

Više detalja o načinu na koji može da se pomogne možete da pročitate na OVOM linku, a apel za pomoć je preneo i navijački portal Red Star Belgrejd. 

Kao i KK Crvena zvezda. 

U akciju se između ostalih uključio i Napredak, koji će sav prihod od ulaznica iz meča sa Spartakom proslediti za operaciju. 

Pogledajte i video klip. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd