fbpx
Skip to main content
Srspki fudbaleri

SVE TAJNE SRPSKIH FUDBALERA: Ko puši na poluvremenu, trči u kafanu, a ko daje porše na jedan krug... Ali, jedan majstor je LJUDSKA VELIČINA!

To nisu samo čaršijske priče...

O najboljim srpskim fudbalerima kruže razne urbane legende, a da čaršijske priče nisu baš bez osnova govore i reči čuvenog srpskog kardiohirurga Miljka Ristića. Predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije je u intervjuu za Srpski telegraf pričao o raznim nestašlucima najboljih fdubalera Srbije, bez namere da bilo koga povredi. Ristić je, pre svega, naglasio da su srspki igrači veliki dobrotvori.

Dejan Stanković nikad nije bio običan fudbaler, a JEDNA STVAR uvek mu je davala posebnu snagu

- Kad su za reprezentaciju igrali Mateja Kežman, Peđa Mijatović i Savo Milošević uvek su pred utakmice u našoj zemlji prvo davali dobrotvorne priloge crkvi i manastirima. Toliko su bili darežljivi da je čak sveštenik iz Đurđevih stupova izveo početni udarac na jednoj utakmici – pričao je profesor Ristić.

Ugledni doktor prisetio se i nekih najzanimljivijih anegdota.

- Dejan Stanković je bio jako vezan za porodicu, sećam se da je posle svake utakmice trčao na telefon da se javi ženi. S druge strane, Siniša Mihajlović je bio jedan od najnestašnijih fudbalera koji je igrao za reprezentaciju. Fudbalerima je zabranjeno da puše, a on je umeo da zapali cigaretu na poluvremenu važne utakmice, a u avionu je dizao noge na naslon sedišta ispred njega. Bilo mi je neobično kad je postavljen za selektora reprezentacije, jer čovek na tom mestu treba da bude uzor mladim fudbalerima.

miljko ristic
Miljko Ristić
Foto: Srbija Danas

Ristić se zatim dotakao i čuvenih priča o splavovima i kafanama.

- Kada dođu u Srbiju oni se uvek malo opuste, pokazuju kola, čašćavaju jedni druge, ali to može da bude opasno po zdravlje ako ih kasnije čeka težak trening.

Bilo je i raznih „dečijih bubica“.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović
Foto: Profimedia

- Danko Lazović je vozio porše, pa kad dođe na pripreme u Novi Sad ljudi mu traže da se provozaju. Svima je davao automobil. Bio je veseljak, ali nije voleo mnogo da trenira. Izlazio je po diskotekama, provodio se, tako da nije čudno što je bio iscrpljen u drugom poluvremenu.

Među „orlovima“ ima vrlo galantnih ljudi.

- Svi naši fudbaleri su velikodušni, vole da časte društvo, ali nisu uobraženi zbog toga. Jednom prilikom sam sedeo na aerodromu sa ljudima iz Crvene zvezde kad je pored nas prošao Duško Tošić. Posle nekoliko minuta stiglo je piće, a konobar je rekao da je to od Tošića.

Duško Tošić
Duško Tošić
Foto: MN Press

I za kraj, a u suštini je najvažnije, momak za primer!

Nemanja Matić
Nemanja Matić
Foto: Profimedia

- Nemanja Matić je veličina od čoveka. Slava mu nije udarila u glavu. Mnogo voli svoju porodicu, ima dvoje dece, a iskreno ne poznajem čoveka koji toliko priča o svojoj deci kao on. Nemanja Vidić je vrlo specifičan, nije voleo da izlazi sa fudbalerima, što je neuobičajeno za sportiste – konstatovao je profesor doktor Miljko Ristić.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD treće poluvreme

SD fudbal

SD košarka

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd