fbpx
Skip to main content
Siniša Mihajlović

Najnovija INFO iz Italije, evo koliko će Miha ležati u bolnici

Foto: MN Press/SD ilustracije
Sada je sve mnogo jasnije.

Siniša Mihajlović, trener Bolonje, zadržaće se tri nedelje u bolnici koliko traje prva faza lečenja njegove opake bolesti. Posle saznanja da ima leukemiju, Mihu čeka dugotrajna borba, a u narednih nekoliko nedelja lečenje iziskuje konstantan nadzor doktora.

NATERAĆE VAS DA ZAPLAČETE: Svi se MOLE za Mihu, a reči ovog DEČAKA gađaju direktno u srce! (FOTO)

NATERAĆE VAS DA ZAPLAČETE: Svi se MOLE za Mihu, a reči ovog DEČAKA gađaju direktno u srce! (FOTO)

PROBLEM ZA MILOJEVIĆA: Zvezda bez napadača protiv Helsinkija (FOTO)

PROBLEM ZA MILOJEVIĆA: Zvezda bez napadača protiv Helsinkija (FOTO)

DA LI JE ON ĐOROVIĆEV NASLEDNIK? Superligaš ostao BEZ trenera na samo tri dana pre početka prvenstva (FOTO)

DA LI JE ON ĐOROVIĆEV NASLEDNIK? Superligaš ostao BEZ trenera na samo tri dana pre početka prvenstva (FOTO)

Od prvog dana Mihajlovića prati doktor Mikele Kavo, jedan od vodećih italijanskih stručnjaka i direktor Odeljenja za hena Institutu matologiju "Santa Orsolo" u Bolonji. 

- Ne mogu se izlečiti sve vrste leukemije, ali neke, čak i akutne, mogu da budu pobeđene. Što je pre otkrijemo to smo u većoj prednosti. Čak i kod onih gde nije moguće potpuno izlečenje, današnji lekovi mogu značajno da produže životni vek. Svi koji boluju od leukemije moraju da budu svesni da živimo u periodu velikih naučnih dostignuća. Postoje veliki uspesi u terapiji mnogih bolesti raka koštane srži. Danas radimo stvari koje su pre samo deset godina bile nezamislive. Nikad nismo bili boljoj poziciji- rekao je Kavo za italijansku "Republiku".

Ugledni list je njegove reči tumačio kao vrlo ohrabrujuće, gotovo obećavajuće da će u Mihajlovićevom slučaju opaka bolest biti savladana. Kavo, međutim, nije želeo konkretno da govori o srpskom treneru i njegovom stanju na početku lečenja. 

- Moram da sačuvam apsolutnu diskreciju mog pacijenta. On je taj koji će odlučiti da li će, kada i koliko informacija podeliti sa javnošću. Mogu samo da ponovim ono što govorim svim pacijentima. Nada u izlečenje jedan je od najvažnijih elemenata procesa lečenja, a u današnje vreme zaista imamo razloga za nadu - istakao je Kavo.

Ugledni italijanski doktor objasnio je, takođe uopšteno, da je danas moguće odrediti personalizovanu terapiju.

- Postoje velike razlike u leukemijama, koje mogu biti hronične ili akutne. Ali danas postoji mogućnost odabira ciljanih lekova i personalizaci je terapije, uz pomoć tehnika molekularne biologije. Naš institut je centar za upotrebu genetski modifikovanih limfocita za prepoznavanje i ubijanje ćelija raka. To omogućava da se prevaziđu neki problemi koji su se pojavili kod hemoterapije, posebno razvoj nekih otpornosti na lekove - naglasio je Kavo. 

Podsetimo, sinić je Siniši stigla podrška i od najvatrenijih navijača Crvene zvezde koji su mu se obratili transparentom i porukom: "Siniša izdrži".

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD treće poluvreme

SD fudbal

SD košarka

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
26 Beograd