fbpx
Skip to main content
Sanja Filipović

PREKINULA KARIJERU POSLE UDAJE ZA JEDNOG OD NAŠIH NAJBOLJIH SPORTISTA IKADA: Sanja i danas izgleda PERFEKTNO i mogla bi da se vrati u reprezentaciju

Foto: Instagram printscreen/sanjanjanja10
Predviđali su joj blistavu sportsku budućnost.

Sanja Filipović, poznavacioma sporta poznatija pod devojačkim prezimenom Hanušić, mogla je napraviti mnogo više u odbojci, ali se svega odrekla zbog ljubavi sa vaterpolistom Filipom Filipovićem.

Rođena je 17. jula 1986. godine u Sremskoj Mitrovici i svoje prve korake u odbojci je napravila je u Sremu. Igrala je na poziciji primača servisa, a za svoj matični klub je nastupala od 2002. do 2003. godine kada prelazi u Crvenu Zvezdu.

Dobrim igrama zaslužuje i kapitensku traku u najpopularnijem klubu u Srbiji. Tu se zadržava četiri godine, sve do 2007. godine kada počinje njena internacionalna karijera. Dve godine je nastupala u Francuskoj u ekipi ASPTT Mulhouse.

Nakon Francuske seli se u Italiju u ekipu Volley San Vito za koju je nastupala 2009. i 2010. godine. Osvajač je i srebrne medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu u odbojci 2005. godine.

Ipak, ona se sportske slave odrekla i da bi sa suprugom Filipom Filipovićem uživala u skladnom sportskom životu.

- Sanja je sve podredila mojoj karijeri, stavila je sebe u drugi plan i večno ću joj biti zahvalan na tome. U jednom trenutku sve je moralo da se stavi na tas i dobro razmisli. Nisam bio u mogućnosti da bilo šta rizikujem, hteo sam da nastavim karijeru, a ona je ponela najveći teret - rekao je svojevremeo najbolji srpski vaterpolista Filip Filipović.

Naravno, da Sanja više i ne razmišlja o povratku na teren, ali kondiciju održava kao i vitku liniju, a odbojku nije zaboravila tako da bi vrlo lako mogla da se vrati i odigra neku sezonu, možda čak i u reprezentativnom dresu. Pored toga izgleda perfektno, što je dokaz da žene iako se posvete porodici ne moraju da zapostave ostale segmente života.

 

BONUS GALERIJA 

Pogledajte kako izgleda srpska atletičarka Sara Vještica

 

SD treće poluvreme

SD fudbal

SD košarka

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd