fbpx
Skip to main content
ruski navijači

Od Rusa Srbima s ljubavlju: U Kalinjingradu otvoren Trg rusko-srpskog prijateljstva! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Prelepo!

U Svetlogorsku, gradu u kome je smeštena reprezentacija Srbije tokom održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu, otvoren je Trg rusko-srpskog prijateljstva.

Trg su otvorili ministar kulture Kalinjingradske Andrej Germak, gradonačelnik Svetlogorska Andrej Tolmačov i srpski glumac Miloš Biković. On kaže da su na memorijalnoj ploči ugravirana imena srpskih oficira i vojnika koji su služili u ruskoj carskoj vojsci.

- Smatram da je ovo velika čast za Srbiju i našu reprezentaciju, zato što se Rusija ne ophodi na ovaj način prema drugim reprezentacijama. Jedina smo reprezentacija koja je dobila svoj skver, koji će i ostati pod imenom Trg rusko-srpskog prijateljstva - rekao je Biković.

Tokom svečanosti, Germak i Tolmačov su zasadili brezu kao simbol Rusije, dok je Biković zasadio hrast, kao simbol Srbije.  Gradovi-domaćini fudbalske reprezentacije Srbije biće Moskva, Kalinjingrad i Samara.

Prvu utakmicu "orlovi" će igrati 17. juna protiv Kostarike u na stadionu u Samari, šestom po veličini gradu Rusije.

Drugi meč će igrati na stadionu "Kalinjingrad", 22. juna, protiv Švajcarske, a poslednji meč, koji se najviše i iščekuje, Srbija će igrati u ruskoj prestonici - Moskvi, na Spartakovom stadionu 27. juna protiv Brazila.

 

Pročitajte i:

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd