Skip to main content
Dmitrij Poljanski

BRITANSKA TELEVIZIJA PREKINULA INTERVJU SA RUSKIM DIPLOMATOM: Pokazao vezu Zelenskog sa nacizmom (VIDEO)

Foto: Telegram/Украина.ру/Printscreen
Vodeća britanska televizija "Skaj njuz" naglo je prekinula razgovor sa prvim zamenikom predstavnika Rusije pri UN Dmitrijem Poljanskim, kada je ruski diplomata skrenuo pažnju na činjenicu da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski 9. maja na društvenim mrežama objavio fotografiju ukrajinskog vojnika sa amblemom SS divizije Mrtvačka glava.

- Ono što danas radi Velika Britanija zaboravljajući sve za šta smo ratovali je apsolutna katastrofa i sramota. Navešću vam samo jedan primer – pokazaću vam šta se pojavilo na zvaničnoj stranici Zelenskog na Instagramu (društvena mreža zabranjena u Rusiji kao ekstremistička). Vidite amblem. Znate li šta je to? To je simbol nemačke SS divizije iz Drugog svetskog rata. On je na Dan pobede objavio amblem pripadnika Desnog sektora (zabranjenog u Rusiji) sa ovim amblemom, tvrdeći da je to simbol borbe protiv nacizma - istakao je Poljanski.

BLOKADA FABRIKE POLAKO PADA: Prvi kadrovi unutar teritorije Azovstalja (VIDEO)

BLOKADA FABRIKE POLAKO PADA: Prvi kadrovi unutar teritorije Azovstalja (VIDEO)

"NIJE PRIRODNO DA RUSIJA I KINA U SVEMU IMAJU IDENTIČNE INTERESE" Kisindžer o Putinu, Đinpingu i svetu nakon rata u Ukrajini

"NIJE PRIRODNO DA RUSIJA I KINA U SVEMU IMAJU IDENTIČNE INTERESE" Kisindžer o Putinu, Đinpingu i svetu nakon rata u Ukrajini

"MRZIMO VAS, LUD SI" Bivši predsednik Ukrajine brutalno izvređao Putina

"MRZIMO VAS, LUD SI" Bivši predsednik Ukrajine brutalno izvređao Putina

Voditelj je pokušao da prekine diplomatu, ali ga je on zamolio da to ne čini.

- To je izbrisano posle pola sata, ali, naravno, mi imamo kopiju. Da li znate da je ova divizija Mrtvačka glava odgovorna za ubistvo sto Britanaca u Francuskoj na početku Drugog svetskog rata? To znači da Britanija sada pokriva ukrajinske vlasti pokazuju nacističke simbole na Dan Pobede. A te nacističke simbole su koristile iste one jedinice koje su ubijale Britance. Zar vam to nije čudno - upitao je Poljanski.

Posle toga voditelj je prekinuo diplomatu rekavši da je imao priliku da govori, ali da je vreme za emitovanje isteklo.

Kako je Poljanski kasnije napisao na svom Telegramu, voditelj je "brzo prekinuo razgovor, promrmljavši da je vreme, ispostavilo se, iznenada isteklo i da 'Skaj njuz' ne može da potvrdi tačnost ove informacije".

- I to je ta ozloglašena sloboda govora na Zapadu... njima istina ne treba! Sada će sto puta razmisliti pre nego što pozovu ruske diplomate na televiziju uživo - zaključio je ruski diplomata.

Zelenski je 9. maja na društvenim mrežama napisao objavu posvećenu "danu pobede nad nacizmom", ilustrovavši je izborom fotografija na kojima su prikazani ukrajinski vojnici i civili. Na jednoj od fotografija vidi se vojnik sa amblemom SS divizije Mrtvačka glava na grudima. Nakon nekog vremena, objava je prepravljena, a fotografija vojnika sa nacističkim simbolima uklonjena.

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd