Skip to main content
Ukrajina, Marijupolj

"ČESTITAM NAŠIM VOJNICIMA NA BRILJANTNOJ POBEDI" Lider sporne oblasti ne krije RADOST zbog kraha Ukrajinaca u Marijupolju

Foto: Profimedia
Celu rusku akciju smatra "oslobodilačkom"

Povodom višednevne evakuacije pripadnika ukrajinskih snaga iz njihovog poslednjeg uporišta u Marijupolju - fabrike "Azovstalj", oglasio se šef Krima, Sergej Aksjonov, opisavši celu akciju kao "oslobođenje" i "briljantnu pobedu ruske vojske".

PUTINOV NOVI KONTRAUDARAC! Snažan odgovor Rusije na sankcije SAD: Upozoravamo vas!

PUTINOV NOVI KONTRAUDARAC! Snažan odgovor Rusije na sankcije SAD: Upozoravamo vas!

HITNO SE OGLASIO IGOR KONAŠENKOV! Evo koliko su ruske snage napredovale u poslednjih 24 časa

HITNO SE OGLASIO IGOR KONAŠENKOV! Evo koliko su ruske snage napredovale u poslednjih 24 časa

- Oslobođenje fabrike "Azovstalj" od ukrajinskih nacista predstavlja briljantnu pobedu ruske vojske - izjavio je šef Krima Sergej Aksjonov.

- Čestitam našim vojnicima na ovoj briljantnoj pobedi. Ova operacija predstavlja neslavni završetak ere ukrajinskih boraca. Drugog ishoda nije ni moglo biti jer svi oni koji se ugledaju na Hitlera i Banderu su osuđeni na to da završe kao i oni - rekao je on.

Podsetimo, ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio predsednika Vladimira Putina o završetku operacije i potpunom "oslobađanju" fabrike i grada Marijupolja od ukrajinskih snaga.

Azovstalj
Azovstalj
Foto: Profimedia

Ukupno 2.439 boraca i pripadnika ukrajinske vojske i boraca "Azova" predalo se, među kojima i komandant "Azova" Denis Prokopenko (Redis), komandant jedinice 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine Sergej Volinski (Volin) i zamenik komandanta puka "Azov" Svjatoslav Palamar (Kalina).

Bitka za Marijupolj je jedna od najdužih u dosadašnjem toku rata u Ukrajini i otpočela je prvog marta napadom ruskih trupa zajedno sa snagama samoproklamovanih republika LNR i DNR, ali i savezničkih čečenskih jedinica poslatih po naređenju lidera Čečenije Ramzana Kadirova.

Više informacija o dešavanjima u Ukrajini pročitajte OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd