Skip to main content
Ruska vojska

PUTINOV GENERAL OTKRIO KAKVA JE SITUACIJA NA FRONTU: Pogođena 45 vojna objekta Ukrajine, uništeno moćno oružje Kijeva!

Foto: Profimedia
Novi presek stanja

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim raketama pogodile komandno mesto 24. posebne mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine kod sela Loskutovka, dva skladišta municije u okrugu Severska, kao i 28 mesta koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

NE OSVRĆU SE NA SANKCIJE ZAPADA: Kina i Rusija nastavljaju velike projekte u energetici

NE OSVRĆU SE NA SANKCIJE ZAPADA: Kina i Rusija nastavljaju velike projekte u energetici

OGLASIO SE PUTIN: Jasna poruka ruskog lidera Kijevu

OGLASIO SE PUTIN: Jasna poruka ruskog lidera Kijevu

SKINUTA UKRAJINSKA ZASTAVA SA ZGRADE OPŠTINE! Komšije besne - "To je veleizdaja!" (VIDEO)

SKINUTA UKRAJINSKA ZASTAVA SA ZGRADE OPŠTINE! Komšije besne - "To je veleizdaja!" (VIDEO)

Prema njegovim rečima, operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom dana je pogodila 45 vojnih objekata Ukrajine. Među njima su dva komandna mesta, 41 mesto koncentrisanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, kao i skladište raketno-artiljerijskog naoružanja u rejonu Vojevodka Luganske Narodne Republike.

Raketne snage pogodile su artiljerijsku bateriju na vatrenim položajima u rejonu naselja Zarožno, bateriju višecevnih raketnih sistema "Uragan" u rejonu Nikolajeva i četiri rejona koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, dodao je portparol.

Igor Konašenkov
Foto: Profimedia

Konašenkov je istakao da su artiljerijske jedinice pogodile šest komandnih mesta, dva skladišta municije, 152 uporišta, područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, kao i 38 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima. Uništeno je do 190 pripadnika ukrajinskih snaga, 43 jedinice naoružanja i vojne tehnike.

Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu su tokom dana oborili tri ukrajinske bespilotne letelice: iznad naselja Mala Kamiševaha u Harkovskoj oblasti, Seversk u Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u blizini ostrva Zmejni – bespilotnu letelicu "Bajraktar ​​TB-2".

Od početka rata uništeno je ukupno 149 aviona, 112 helikoptera, 729 bespilotnih letelica, 288 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.846 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 327 višecevnih raketnih bacača, 1.323 artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 2.662 jedinice specijalnih vojnih vozila, zaključio je Konašenkov.

Više informacija o dešavanjima u Ukrajini pročitajte OVDE.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
29 Beograd