Skip to main content
Vladimir Putin

OTKRIVENA LOKACIJA PUTINOVE "TAJNE KUĆE" Nalazi se u dubokim šumama Rusije - a unutra SVE PRŠTI OD LUKSUZA (VIDEO)

Foto: Profimedia
Putin poseduje luskuzno zdanje u ruskom regionu Karelija, koje posećuje nekoliko puta godišnje, a iz Kremlja nikada nisu potvrdili da je u vlasništvu ruskog predsednika.

Ruski predsednik, Vladimir Putin u šumama ruskog regiona Karelije poseduje luksuzno izdanje, koju posećuje tek nekoliko puta godišnje, a o njoj govori kao o ribarskoj kolibi. U "kolibi“ se nalazi vodopad koji se sa prvog sprata uliva u bazen, a pod u celom zdanju je potpločan mermerom.

"OPKOLJENI SMO SA SVIH STRANA" Ukrajinci očajni u centralnom gradu Luganska - ruski prodor sve žešći

"OPKOLJENI SMO SA SVIH STRANA" Ukrajinci očajni u centralnom gradu Luganska - ruski prodor sve žešći

"BESMISLENO JE, BROJ MRTVIH RASTE" Guverner Luganska očajan: Naše pozicije su razbijene na komade (FOTO/VIDEO)

"BESMISLENO JE, BROJ MRTVIH RASTE" Guverner Luganska očajan: Naše pozicije su razbijene na komade (FOTO/VIDEO)

"OČEKUJEMO MASOVNU PREDAJU EKSTREMISTA IZ BATALJONA AJDAR" Rusi tvrde: Fabrika "Azot" u Severodonjecku uskoro pod kontrolom

"OČEKUJEMO MASOVNU PREDAJU EKSTREMISTA IZ BATALJONA AJDAR" Rusi tvrde: Fabrika "Azot" u Severodonjecku uskoro pod kontrolom

Inače, ovaj kompleks prvobitno su činile dve kuće. Jedna sa krovom prekrivenim travom i heliodrom. Sada se oko tih glavnih kuća grade luksuzni "pomoćni objekti", piše Gardijan.

Projekt kuće koji je procurio u javnost otkriva da će susedni objekat imati šest spavaćih soba, a gradnja je počela 2021. godine. Takođe se navodi da je dizajn kuće protkan poludragim kamenjem kao što je lapis lazuli, tamnoplavi dragi kamen za kog se veruje da ima lekovita svojstva, i labradorit, blistavi kristal koji prema nekim navodima ublažava anksioznost i stres.

U blizini se nalazi moderna dvospratnica koja verovatno služi kao prostor za zabavu i ima otvorenu trpezariju površine veće od 200 kvadratnih metara. U kompleksu se nalazi i privatna pivara čija oprema je u vrednosti od 345.000 evra koja može da proizvede 47 litara piva dnevno.

Prošle godine je počela i izgradnja zasebne dvospratne zgrade u kojoj se nalaze dodatni kuhinjski prostori i magacin za ribu, meso i povrće. Raspolaže sa četiri spavaće sobe sa krevetima na rasklapanje koje bi mogle da se koriste za smeštaj osoblja. Postoji i obližnja farma goveda, pokazuju zemljišne evidencije, gde se goveda uzgajaju za proizvodnju mesa.

Zgrada ima od dva mala bazena, a staza jednog od njih vodi do prirodnog vodopada u Ladoškom jezeru. Vodopad je nekada bio popularna turistička atrakcija, ali danas je prilaz njemu strogo zabranjen.

Uprkos navodima, Putin negira da je vlasnik kompleksa. I portparol Dimitrij Peskov svojevremeno je izjavio da predsednik Ruske Federacije nije ni na koji način povezan sa objektom. Informaciju nikada nisu potvrdili i čuvari imanja, koji patroliraju ogradom oko njega i prodaju pastrmke iz jezera meštanima kada su gazde odsutne.

Sama Ribarska koliba je registrovana na kompaniju Prime, koja je u vlasništvu Podrške preduzetničkih inicijativa, neprofitnog partnerstva koje su osnovali Jurij Kovalčuk ​​i njegov sin Boris.

Kovalčuk je blizak Putinov saveznik i glavni akcionar Banke Rusija, često nazivane "Putinova banka". Ova banka je takođe pod sankcijama SAD, EU i Velike Britanije.

Inače, ruski predsednik zvanično je registrovao samo nekoliko objekata na svoje ime, uključujući mali stan u Sankt Peterburgu, dva automobila iz 1950-ih, prikolicu i malu garažu, kao i predsedničku platu.

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd