Skip to main content
HIMARS

UNIŠTEN PONOS AMERIČKE VOJSKE U UKRAJINI: Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije

Foto: Profimedia
Na teritoriji Donjecke Narodne Republike visokoprecizinim raketama uništena su dva lansera američkih višecevnih raketnih sistema "Himars" i dva skladišta municije za njih, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se dodaje da je ruska avijacija likvidirala u Harkovu do sto ukrajinskih neonacista udarom privremenog punkta dislokacije.

KO PREŽIVI 200.000 RUBALJA I SLOBODA: Moskva regrutuje zatvorenike za borbe u Ukrajini?

KO PREŽIVI 200.000 RUBALJA I SLOBODA: Moskva regrutuje zatvorenike za borbe u Ukrajini?

PREOKRET? UKRAJINCI TVRDE: Besne borbe oko Lisičanska!

PREOKRET? UKRAJINCI TVRDE: Besne borbe oko Lisičanska!

VELIKI HAKERSKI UPAD U SISTEM UKRAJINSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Rusi objavili podatke o špijunima Kijeva širom sveta

VELIKI HAKERSKI UPAD U SISTEM UKRAJINSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Rusi objavili podatke o špijunima Kijeva širom sveta

Osim toga, Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja, u kome se nalazilo više od sto protivtenkovskih raketnih sistema strane proizvodnje i 1,5 hiljada raketa različitog kalibra.

Ruski lovac Su-35 je u jednom vazdušnom boju oborio dva helikoptera Mi-24 i jedan avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Nikolajevskoj oblasti, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Uništeno je šest komandnih mesta, šest skladišta naoružanja i municije, ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u 27 okruga, vod višecevnog bacača raketa "Uragan" i tri voda artiljerije u DNR i jedan vod sistema "Grad" u Nikolajevskoj oblasti.

Visokopreciznim oružjem uništena je radarska stanica za navođenje sistema PVO S-300 i privremeni položaj stranih plaćenika u Nikolajevskoj oblasti.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane tokom proteklog dana oborili su ukrajinski helikopter Mi-8 i 11 dronova u Nikolajevskoj, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti, kao i iznad LNR.

Osim toga, ruska PVO je presrela devet ukrajinskih balističkih raketa "Točka U" u DNR, LNR i Hersonskoj oblasti, kao i osam raketa iz višecevnih bacača raketa u LNR, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti.

- Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 232 aviona, 137 helikoptera, 1.462 bespilotne letelice, 353 protivvazdušna raketna sistema, 3.915 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 720 borbenih vozila za lansirne raketne sisteme, 3.096 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.043 jedinice specijalnih vojnih vozila - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
28 Beograd