fbpx
Skip to main content
JKP Parking servis

Akcija "Đačko parking mesto": "Parking servis" donirao školama nastavna sredstva (VIDEO)

Foto: Promo
JKP "Parking servis"  je u OŠ "Kralj Petar I" uručilo nastavna sredstva direktorima 25 osnovnih škola sa područija zonskog sistema parkiranja.

Osnovne škole sa područja opština Stari grad, Savski venac, Vračar, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd i Zemun, dobile su od ovog preduzeća na poklon 13 interaktivnih tabli, 23 projektora, 2 računara, 2  razglasa i 6  multifunkcionalna štampača. Svečanim uručenjem nastavnih sredstava direktorima 25 škola JKP "Parking servis" je danas započelo 12. ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole".

Radno vreme JKP "Parking servis" tokom praznika

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, članica Gradskog veća Tanja Popović i direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković.

Akcija "Đačko parking mesto" pokrenuta je 2015. godine i ovo je treća godina za redom kako se osnovnim školama dodeljuju nastavna sredstva. U blizini svih 25 školasa područija zonskog parkiranja postavljen je saobraćajni znak, koji obeležava "đačko" parking mesto i za sistema parkiranja zone u kojo se nalazi. Prihod od naplate parkiranja na "đačkim" parking mestima prikuplja se na godišnjem nivou i koristi za kupovinu opreme za izvođenje nastave.

Nakon danađnje edukativne predstave, "Parking servis" je svakom đaku prvaku OŠ "Kralj Petar I" poklonio brojanku sa motivima grada Beograda, bojanice, raspored časova i svetloodbojni prsluk, sa kojima će na putu od kuće do škole biti uočljiviji, a samim tim i bezbedniji. U predhodnih jedanajest godina, u okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole", održano je preko 1.800 edukativnih predstava, kojima je prisustvovalo oko 180.000 đaka prvaka beogradskih osnovnih škola.

"Parking servis", u saradnji sa Saobraćajnom policijom, sekretarijatima za saobraćaj i za obrazovanje, uz veliku podršku Grada Beograda, nastavlja da vodi posebnu brigu o bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a kroz akciju „Đačko parking mesto“ i da pomaže njihovim školama da podignu kvalitet izvođenja nastave.

Vesić je istakao da na ovaj način JKP „Parking servis” nastavlja da vrši svoju misiju društveno odgovorne kompanije. 

- Drago nam je što je ova akcija zaživela, jer i sami vozači kada imaju na raspolaganju više parking mesta, biraju upravo "Đačko parking mesto", jer znaju da će taj novac omogućiti bolju opremeljenost naših škola - ukazao je Vesić. 

Čupković je dodao da je u proteklih 11 godina održano 1.800 edukativnih predstava "Đaci vas mole usporite pored škole". Takođe je istakao da je Grad Beograd dosta uradio uvođenjem zona usporenog saobraćaja, gde beležimo po statistikama da se saobraćajne nesreće u blizini škola ne dešavaju. 

- Pored „Bebi parking mesta”, uveli smo u našim javnim garažama i "Porodično parking mesto" koje je šire od standardnih. Takođe, podsetio bih da osobe sa invaliditetom u javnim garažama ne moraju da plaćaju prva tri sata korišćenja -  zaključio je Čupković. 

 

Da li je glasanje u Interpolu namešteno u korist lažne države Kosovo?

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd