fbpx
Skip to main content
Savski most

BEOGRAD ĆE BITI JOŠ LEPŠI! Do kraja godine počinje izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka

Foto: Beoinfo
Glavni gradski urbanista najavio radove

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da se u Beogradu završava niz značajnih infrastrukturnih projekata i istakao da do kraja godine počinje izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka.

SRBIJA NA DOBROM PUTU DO KOLEKTIVNOG IMUNITETA: U Beogradu dato 938.006 doza vakcina protiv korone

SRBIJA NA DOBROM PUTU DO KOLEKTIVNOG IMUNITETA: U Beogradu dato 938.006 doza vakcina protiv korone

Pune ruke posla za lekare u Beogradu: Povećan broj poziva u vezi sa KOVID KOMPLIKACIJAMA!

Pune ruke posla za lekare u Beogradu: Povećan broj poziva u vezi sa KOVID KOMPLIKACIJAMA!

BEOGRADSKI PODZEMNI PROLAZI VIŠE NEĆE BITI RUGLO GRADA: U toku rekonstrukcija na Sajmu i Novom Beogradu

BEOGRADSKI PODZEMNI PROLAZI VIŠE NEĆE BITI RUGLO GRADA: U toku rekonstrukcija na Sajmu i Novom Beogradu

Stojčić je podsetio da se završavaju radovi u Skadarskoj ulici, takođe i radovi na Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici - kao deo unutrašnje magistralne tangente, ali i radovi na spoljnoj obilaznici.

- Izvodi se veliki broj radova, ali se tek sledeće godine očekuje ekspanzija na značajnim infrastrukturnim projektima. Period pandemije korona virusa je iskorišćen da se pripreme projekti za igradnju metroa - najveće graditeljske intervencije u zadnjih nekoliko decenija, kao i Linijskog parka koji će u značajnoj meri promentii karakter jednog velikog dela grada - rekao je Stojčić, a saopštio Beoinfo.

Ističe da se duboko ušlo u pripreme za izgradnju mosta preko Ade Huje i novog savskog mosta, koji bi trebalo tunelom od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana da spoji savsku i dunavsku obalu.

Naglasio je da nastavlja sa realizacijom projekta "Beograd na vodi" i dodao da taj projekat za sobom povlači i mnoge druge projekte, ali je i siguran znak za investitore da su Beograd i Srbija više nego pouzdani za investiranje.

Posebno je važna, prema njegovim rečima, i izgradnja socijalnih i jeftinijih stanova poput kompleksa u naselju Ovča, ali i na Makiškom polju, takođe i nedostajuća infrastruktura i rešavanje nelegalnih naselja i objekata.

Marko Stojčić
Marko Stojčić
Foto: Beoinfo

Najavio je i urbanizaciju "Mitićeve rupe" na Slaviji koja mora, kako je istakao, da prođe javni arhitekstonski konkurs, uz zadržavanje parka na jednoj polovini parcele.

Stojčić je, takođe, istakao da prostor preko puta Beograda na vodi u Bloku 18 "vapi" za urbanizacijom, koja će početi kada se reše pravno-imovinski sporovi.

Ove godine će se, prema njegovorim rečima, krenuti i u izgradnju javne garaže u Vlajkovićevoj i Fruškogorskoj ulici.

- Očekuje i početak izgradnje Nacionalnog stadina kao i svih pratećih sadržaja, ali i jednog broja fakulteta i kampusa za studente i profesore, kao i nastavak izgradnje škola i vrtića - naveo je Stojčić i najavio nastavak obnove fasada i zgrada od značaja u prestonici.

Najavio je da će se Istorijski muzej Srbije uskoro useliti u staru zgradu železničke stanice na rekonstruisanom Savskom trgu, a istakao je i završetak dela trga iza te zgrade sa budućom metro stanicom.

Stojčić je naveo i da će uslediti postavljanje spomenika despotu Stefanu Lazareviću na pjaceti kod Gundulićevog venca i otkrivanje spomenika Diani Budisavljević u Savskom parku pored Beton hale.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd