fbpx
Skip to main content
Beograd

Beograd dobio bulevar za ponos: Na predlog predsednika Vučića poneće ime velikog prijatelja srpskog naroda (FOTO)

Foto: Facebook/printscreen/Горан Весић
Vesić s ponosom objavio slike završnih radova

Gradski menadžer Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije i status kojim potvrđuje da se privode kraju radovi u budućem Bulevaru Vudroa Vilsona.

- Završava se novi bulevar u okviru Beograda na vodi koji će da spoji Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića! Ovaj bulevar će na inicijativu predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju. Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod – napisao je Vesić.

Bulevar se proteže od tramvajskog mosta do Beogradskog sajma. Širine je 40 metara i dužine dve kilometara. Ima tri saobraćajne trake u svakom smeru i razdelno ostrvo sa drvoredom širine pet metara.

Na jednoj strani bulevara nalazi se biciklistička staza širine tri metra postavljena između dva drvoreda. Trotoari su popločani granitnim pločama sa zelenim površinama i klupama za odmor.

- Ugrađena je moderna LED rasveta, izvedene su sve neophodne instalacije, sistem za zalivanje, kišna kanalizacija, kanalizacija upotrebljenih voda, mreža pijaće vode kao i elektro i telekomunikacione instalacije. Ponos Beograda! - napisao je Vesić.


 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd