fbpx
Skip to main content
korona virus

PLJUŠTALE KAZNE U BEOGRADU: U 818 kontrola sankcionisan veliki broj ljudi!

Tanjug/​Jaroslav Pap
Tokom vikenda u beogradu naplaćeno 120 kazni zbog nepoštovanja mera protiv korone i ispražnjeno 10 objekata

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je tokom vikenda u Beogradu izvršeno 818 kontrola, da je ispražnjeno 10 objekata i naplaćeno 120 kazni zbog nepoštovanja mera protiv korona virusa.

"POSTOJI ŠANSA DA BUDEMO MALO SLOBODNIJI" Šta nas očekuje od utorka - strože ili blaže mere

"POSTOJI ŠANSA DA BUDEMO MALO SLOBODNIJI" Šta nas očekuje od utorka - strože ili blaže mere

GLAVNI GRAD NIJE SREĆAN: Nova sednica Kriznog štaba u utorak, stav Beograda povodom zatvaranja jasan!

GLAVNI GRAD NIJE SREĆAN: Nova sednica Kriznog štaba u utorak, stav Beograda povodom zatvaranja jasan!

NOVE MERE DIKTIRAJU PRAVILA: Ovo je radno vreme beogradskih pijaca tokom vikenda

NOVE MERE DIKTIRAJU PRAVILA: Ovo je radno vreme beogradskih pijaca tokom vikenda

Radojičić je rekao da noćas nije bilo kršenja mera u ugostiteljskim objektima, ali i dodao da je bilo okupljanja građana u privatnim stanovima.

Apel stanovništvu da ne organizuju privatna okupljanja

- Ugostitelji su ispoštovali nove mere Kriznog štaba, ali ostaje da apelujemo na stanovništvo da se ne organizuju privatna okupljanja jer ona ugrožavaju njihovo zdravlje, njihovih bližnjih i ostalih građana - istakao je gradonačelnik, a saopšteno iz gradskog Sekretarijata za informisanje.

Radojičić je ukazao da je individulna odgovornost ključna u borbi protiv pandemije, ali i da su mere Kriznog štaba bitne u toj borbi.

- Ogroman teret je na članovima Kriznog štaba, jer su oni pored lekara i medicinskog osoblja izneli ovu pandemiju koja traje već godinu dana. Naravno tu smo i mi ostali koji pokušavamo da nađemo balans između epidemiološko-medicinskih stavova i stavova koji čuvaju privredu. Mislim da je na poslednja dva Krizna štaba nađena mera koja će zaustaviti novo povećanje broja obolelih - naveo je Radojičić.

On je istakao da je prisustvovao sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa ambasadorkom Kine Čen Bo o kapitalnim infrastrukturnim projektima u Srbiji i Beogradu.

- Zaključak sastanka je da nam je Kina izuzetno puno pomogla u borbi protiv pandemije. Izuzetno je važna nova dostava 500.000 sinofarm vakcina, kako bi smo mogli da nastavimo kontinuitet vakcinacije - ukazao je gradonačelnik.

beograd i novi sad
Tanjug/​Jaroslav Pap

 

Infrastrukturni projekti u Beogradu

Kada je reč o infrastrukturnim projektima koji se u prestonici Srbije izvode sa kineskim kompanijama, Radojičić je podsetio da je reč o obilaznici oko Beograda, kao i da je predviđena konekcija autoputa „Miloš Veliki” sa Novim Beogradom.

- Projekat prerade otpadnih voda i fabrike u Velikom selu su od izuzetnog značaja, jer će rešiti 70 do 80 odsto direktnih kanalizacionih ispusta u beogradske reke - ukazao je Radojičić. On je naveo da do kraja godine počinje izgradnja crpne stanice na beogradskom ušću, pod nazivom „Ušće nova” koja će prikupljati otpadne vode iz Zemuna i Novog Beograda.

On je podsetio da su u planu ili se već sprovode i drugi značajni projekti.

- Održan je sastanak sa Nemačko-srpskom privrednom komorom u kojoj posluje više od 400 firmi. Sa kompanijom "Simens" već sprovodimo projekat adaptabilnog kontrolisanja saobraćaja u Beogradu. Predviđeno da se taj sistem postavi na 322 raskrsnice i na taj način ubrza protok saobraćaja. U ovom trenutku je 55 raskrsnica organizovano na taj način, uglavnom u delu Bulevara Dimitrija Tucovića i rezultati su već vidljivi - zaključio je Radojičić.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
7 Beograd