fbpx
Skip to main content
JKP Javno osvetljenje

BEOGRAD ĆE DANAS BITI OBOJEN U NARANDŽASTO: Boja nosi prelepu poruku i veliku podršku ženama

Foto: JKP "Javno osvetljenje" / Ustupljene fotografije
Nekoliko simbola prestonice će biti obojeno ovom bojom

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, znamenitosti Beograda danas će svetleti narandžastom bojom koja simbolizuje borbu protiv tog nasilja.

RELATIVNO MIRNA NOĆ U BEOGRADU: Dve saobraćajne nesreće i jedna povređena osoba

RELATIVNO MIRNA NOĆ U BEOGRADU: Dve saobraćajne nesreće i jedna povređena osoba

BAHATO I OPASNO: Džip se ne zaustavlja na Novom Beogradu, pretiče vozila i beži policiji (VIDEO)

BAHATO I OPASNO: Džip se ne zaustavlja na Novom Beogradu, pretiče vozila i beži policiji (VIDEO)

NOVI INCIDENT U LEŠTANIMA! Neobična saobraćajna nezgoda

NOVI INCIDENT U LEŠTANIMA! Neobična saobraćajna nezgoda

Tom bojom biće osvetljeni Narodna skupština, Palata Albanija, Most na Adi i fontana na Slaviji, saopšteno je iz Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se 25. novembra sa ciljem da se podigne svest o prisustvu nasilja nad ženama, da se ukaže koliko je ono blizu svakoga od nas i da zahteva sistemski angažman celog društva.

Zato važni kontinuirani zajednički programi koji se bave tim problemom i aktivnosti na suzbijanju nasilja u porodici i ističe da Grad Beograd odgovorno pristupa toj temi.

Grad se i ove godine pridružuje globalnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

Važno je pre svega da se žene koje godinama trpe nasilje u porodici ohrabre da reaguju i da se informišu kako mogu da se zaštite kroz institucije, da saznaju koja su njihova prava i dobiju podršku od društvene zajednice u celini.

Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od rodno zasnovanog nasilja.

Savet za rodnu ravnopravnost ima za cilj podsticanje razvojnih aktivnosti u svim aspektima javnog, društvenog i privrednog života promovisanjem javne politike koja doprinosi unapređenju položaja žena i svih diskriminisanih pojedinaca i grupa u lokalnoj zajednici.

U cilju pružanja podrške žrtvama nasilja, Grad Beograd će tokom večernjih časova u periodu od 25.novembra do 10.decembra „obojiti“ u narandžasto Brankov most, Palatu Albanija, Most na Adi, veliku kupolu Doma Narodne Skupštine, uz tehničku podršku JKP“Javno osvetljenje“Beograd.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd