Skip to main content
Vozač autobusa

BEOGRAD SE PONOSI OVIM VOZAČEM! Pita svakog kako je, da li je dugo čekao i je li mu hladno (FOTO)

Foto: Facebook/Zlatko Šobot
Darko iz Šimanovca neverovatno je ljubazan vozač autobusa, kako je opisao jedan od putnika na relaciji Surduk - Zemun

Zbog gužve, žurbe i stresa koje nam dosnosi svakodnevica, često nam se čini da je sve manje ljubaznosti, uljudnosti i empatije prema drugima. Zbog toga je veliko iznenađenje i osveženje kada, sasvim slučajno, u gradu naletimo na nekoga ko je i više od toga, kao što je Darko, vozač autobusa u Beogradu.

KONAČNO! Počinje najbolji fudbal na svetu, već večeras će sve da puca

KONAČNO! Počinje najbolji fudbal na svetu, već večeras će sve da puca

TRI STUDENTA INFICIRANA KORONOM: Stabilna situacija u studentskim domovima u Beogradu

TRI STUDENTA INFICIRANA KORONOM: Stabilna situacija u studentskim domovima u Beogradu

KONJEM DO TRAFIKE USRED BEOGRADA! Samo na Banovom brdu: Ovaj mladić postao je HIT na internetu (FOTO)

KONJEM DO TRAFIKE USRED BEOGRADA! Samo na Banovom brdu: Ovaj mladić postao je HIT na internetu (FOTO)

Priču o njemu objavio je Zlatko Šobot, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je, vozeći se autobusom iz Surduka za Zemun naišao na mlađeg, kako je naveo "neverovatno ljubaznog vozača".

- Danas sam nekim poslom išao autobusom iz Surduka za Zemun, i već sam dosao do Galenike a supruga mi javlja da je otkazan sastanak, pa sam ostao u autobusu. Gledam vozača i ljude koji putuju do Zemunskog keja, i istim autobusom sam se vratio za Surduk. Imao sam vremena, dva sata opušteno gledam, slušam, ne mogu da verujem kako se ponaša vozač autobusa. Mlađi čovek, neverovatno ljubazan, svakog pozdravi ko ulazi ili izlazi. Pita skoro svakog da li je hladno, da li su dugo čekali, kako su sa zdravljem... Slušam i ne mogu da verujem - napisao je Zlatko.

Kako je dalje naveo, Darko je nastavio da ga iznenađuje svojim ponašanjem.

- Onda vrhunac, u Banovcima, neka deca stoje, napolju hladno, neka kišica, a vozač staje pored njih zove ih, jer je u autobusu toplo. Deca ulaze, ali i to nije dovoljno, vozač ne nastavlja voznju, objašnjava svakom detetu da je sigurnije da sednu radi iznenadnog kočenja. Neka zena ulazi, daje mu kesu sa domaćim kolačima?

Sedeo sam na prvim mestima, ne mogu da verujem svojim očima i ušima, čovek preterano pažljiv, ima vremena za svakog pojedinačno a naročito za decu. Radi kao da mu je plata 3.000 evra, sa ljubavlju i pažnjom prema ljudima, naročito deci. Da smo u nekoj drugoj državi možda se ne bih čudio, ali toliko pažnje i ljubavi kod tog čoveka me je razbilo, to je bilo jako - naveo je Šobot.

Zlatko je saznao i da se ovaj mladi, veliki čovek zove Darko i živi u Šimanovcima.

- Kad sam mu na kraju rekao koliko me je iznenadio, samo je odgovorio: "Ja želim da ljudima dam malo pažnje i ljubavi, danas i to nešto znači". Znači, znači. Hvala ti Darko, bar u ime one dece iz Banovaca koja su kisnula - poručio je Šobot.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd