fbpx
Skip to main content
Frizeri u doba korone

OD PONEDELJKA VAKCINACIJA FRIZERA, PEKARA, ZAPOSLENIH U HOTELIMA: Beograd krupnim koracima ka kolektivnom imunitetu

Foto: Profimedia
U Beogradu od ponedeljka počinje vakcinacija zaposlenih u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, kao i frizera, pekara, radnika u fitnes centrima i salonima lepote

U Beogradu će od ponedeljka početi vakcinacija protiv korona virusa zaposlenih u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, ali i drugim uslužnim delatnostima kao što su frizeri, zaposleni u salonima lepote, pekari.

PROVOKACIJA ALBANACA USRED BEOGRADA! Šetali gradom i pokazivali dvoglavog orla - podsmevali se sve vreme (FOTO/VIDEO)

PROVOKACIJA ALBANACA USRED BEOGRADA! Šetali gradom i pokazivali dvoglavog orla - podsmevali se sve vreme (FOTO/VIDEO)

VOZITE SE AUTOBUSOM BEZ MASKE? TO VIŠE NEĆE MOĆI! Pojačava se kontrola, kazne abnormalne za one koji ne poštuju mere

VOZITE SE AUTOBUSOM BEZ MASKE? TO VIŠE NEĆE MOĆI! Pojačava se kontrola, kazne abnormalne za one koji ne poštuju mere

JUTRO U BEOGRADU: Evo kakvo je stanje širom grada - na mostovima primetna gužva! (FOTO)

JUTRO U BEOGRADU: Evo kakvo je stanje širom grada - na mostovima primetna gužva! (FOTO)

To je danas najavio zamenik gradonacelnika Goran Vesić, nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Srbije i zaposlenih u uslužnim delatnostima.

Vesić je podsetio da je do jutros u Beogradu vakcinisano 38 odsto, a revakcinisano više od 25,5 punoletnog stanovništva i istakao da se nastavlja sa organizacijom imunizacije građana.

Dodao je da je danas održan sastanak sa predstavnicima Privredne komore Srbije i branši koje imaju veliki broj zaposlenih koji su u svakodnevnom kontaktu sa drugim građanima - ugostitelji, frizeri, fotografi...

Najavio je da od ponedeljka počinje vakcinacija svih tih ljudi, pre svega ugostitelja i hotelijera, ali i onih koji rade u drugim samostalnim delatnostima kao što su frizeri, zaposleni u salonima lepote...

 

Dosad vakcinisano 1.000 zaposlenih u beogradskim hotelima

- Imali smo sastanak sa njihovim predstavnicma i dogovorili smo se kako da ubrzano radimo vakcinaciju njihovih zaposlenih, a da oni motivišu svoje radnike kako da se što pre vakcinišu. Mi to već radimo sa ugostiteljima i hotelijerima - rekao je Vesić.

Dodao je da je trenutno više od 1.000 zaposlenih u beogradskim hotelima vakcinisano i da je procenat vakcinisanog osoblja u prestoničkim hotelima oko 27,5 odsto, a da je oko 27 odsto zainteresovano za vakcinaciju.

- To znači da na ovaj način veoma brzo možemo da dođemo do preko 55, možda i 60 odsto zaposlenih u beogradskim hotelima koji će biti vakcinisani - rekao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je Grad Beograd prvi organizovao termine za vakcinaciju zaposlenih u prioritetnom sistemu.

- Prvo smo vakcinisali zaposlene u komunalnom sistemu Beograda - ''Gradskoj čistoći'', ''Beogradskim elektranama'', ''Gradskom zelenilu''... sve one koji su tokom pandemije radili i imali direktan kontakt sa velikim brojem ljudi - podsetila je Stanisavljević i dodala da su vakcinisani i oni koji rade na šalterima u Gradskoj upravi.

Podsetila je da je organizovana i vakcinacija zaposlenih u beogradskim trgovinskim lanacima, taksista, zaposlenih u sistemu gradskog saobraćajnog preduzeća, vozača privatnih prevoznika...

 - Nastavljamo dalje sa organizovanim terminima za vakcinaciju. Sada su na redu zaposleni u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, fitnes zajednici, pekarskoj industriji...svi oni koji imaju direktan kontakt sa ljudima, jer nam je važno da budu bezbedni i zaštićeni - rekla je Stanisavljević.

vakcinacija
Foto: Reuters

 

Grad ima nameru da vakciniše sve građane

Predstavnik fitnes zajednice Aleksandar Ðorđević je rekao da su preduzeli niz koraka kako bi pomogli u procesu vakcinacije.

- Jedan od njih je stimulacija građana i naših zaposlenih u raznim segmentima. Suština je da se u što kraćem roku vakciniše što veći broj naših članova i zaposlenih da bi se vratili normalnom načinu života koji nam svima nedostaje - rekao je on.

Nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Srbije i zaposlenih u uslužnim delatnostima, Vesić je održao sastanak o procesu vakcinacije i sa predstavnicima beogradskih opština.

- Redovno imamo sastanke i sa predstavnicima naših opština u vezi sa vakcinacijom, posebno u prigradskim naseljima, koju nastavljamo punom parom - rekao je Vesić i dodao da je to put kako se brzo može doći do kolektivnog imuniteta.

Istakao je da se Grad Beograd bavi vakcinacijom i da je namera da se vakcinišu svi sugrađani.

- Zato se trudimo da razgovaramo sa ljudima kod kojih rade, sa onima čije branše treba da budu otvorene u narednom periodu kako bismo spremno dočekali početak normalizacije života - rekao je Vesić.

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd