fbpx
Skip to main content
Gužva u Bulevaru despota Stefana

Beograđani, spremite čelične živce: U nedelju nas čeka potpuni KOLAPS, evo koje ulice će biti ZATVORENE (MAPA)

Foto: Srbija Danas
Ne izlazite napolje, ako ne morate

Beograđani su prošlog vikenda muku mučili zbog gužve koja je nastala usled svečanosti na kojoj su promovisani najmlađi oficiri.

U ovim beogradskim ulicama će biti RADOVI do 17. septembra

Takođe, i ove nedelje 17. septembra sprema se gužva. Tačnije, tada će se održati Parada ponosa koja tradicionalno donosi zatvaranje "pola grada". Ali to nije sve, jer povrh parade, za isti dan je najavljena i velika ulična trka koja svake godine okuplja više od 5.000 učesnika.

Mali: Dolazim na Paradu ponosa, očekujem da sve prođe mirno

Očekivano, u gradu se očekuje potpuni kolaps, ali se očekuje da će se u popodnevnim satima stanje na ulicama dovesti u red.

Zbog održavanja manfestacije „Parada ponosa 2017“ Sekretarijat za saobraćaj je izdao saglasnost udruženju Parada ponosa Beograd za zatvaranje saobraćaja 17.09.2017. godine u ulicama Kralja Milana, Terazije, Kolarčeva i Trg republike od 12 do 15 sati.

mapa, parada ponosa
Foto: SD/ilustracija

Ulična trka počinje od ulice Strahinjića bana, kod Kalemegdanskog parka, a trasa duga 5 kilometara će dalje voditi kroz ulice Kneginje Ljubice, Gospodar Jovanova, Tadeuša Košćuška, Gospodar Jevremova i nazad dok će deca trčati 150m u dva pravca samo kroz ulicu Strahinjića bana. Dečji program sa zagrevanjem počinje u pola deset, dok trka na 300m za dve stotine najbrže prijavljenih mališana počinje u 10 sati.

Radi održavanja uličlne trke Sekretarijat za saobraćaj je izdao saglasnost za zatvaranje saobraćaja 16.09.2017. godine u ulicama:

 • Strahinjića bana od Tadeuša Košćuška do Rige od Fere, u periodu od 06 do 16 časova
 • Tadeuša Košćuška od Gospodar Jovanove do Strahinjića bana u vremenu od 08 časova do 14 časova i 30 minuta
 • Strahinjića bana od Rige od Fere do Kneginje Ljubice, Gospodar Jovanova od Tadeuša Košćuška do Kneginje Ljubice, Gospodar Jevremova od Tadeuša Košćuška do Kneginje Ljubice, Tadeuša Košćuška od Gospodar Jovanove do Rige od Fere, Rige od Fere od Tadeuša Košćuška do Strahinjića bana, Cara Uroša od Gospodar Jevremove do Strahinjića bana, Kralja Petra od Gospodar Jevremove do Strahinjića bana, Višnjićeva od Gospodar Jevremove do Strahinjića bana, Kapetan Mišina od Gospodar Jevremove do Strahinjića bana i Kneginje Ljubice od Gospodar Jevremove do Strahinjića bana, u vremenu od 11 časova i 30 minuta do 13 časova.

mapa
Foto: SD/ilustracija

Mere obezbeđenja će biti velike, te se savetuje Beograđanima da se naoružaju strpljenjem i da ne kreću na dalje rute ukoliko to ne moraju.

Izmene u gradskom prevozu

Naime, prema informaciji iz GSP "Beograd", nijedno vozilo gradskog saobraćaja neće preći preko Brankovog mosta od 17 do 20 sati. Sledeće izmene predviđene su u tom periodu:

 • tramvaji sa linije 11 će saobraćati na relaciji Blok 45 - Glavna železnička stanica - Gospodarska mehana
 • linija EKO 1 se privremeno ukida
 • vozila sa linije 15 saobraćaće na relaciji Zemun (Novi grad) - TC "Ušće"
 • vozila sa linija 84, 704, 706 i 707 saobraćaće na skraćenoj trasi Kej oslobođenja - periferni terminusi
 • linija 16 će biti podeljena: 16A (Trg republike - Karaburma) i 16B (Novi Beograd, Paviljoni - Ušće)
 • linija 60 biće ukinuta
 • linije 65 i 77 se dele na dva dela: 65A (Studentski trg - Zvezdara 2) i 77A (Studentski trg - Zvezdara), te 65B (Novo bežanijsko groblje – Ušće) i 77B (KBC "Bežanijska kosa" - Ušće)
 • vozila sa linija 67 i 68 će saobraćati na relaciji od blokova 70 i 70A do Ulice Milentija Popovića na sledeći način: redovnom trasom do "Kombank arene", zatim Bulevarom Zorana Đinđića do Milentija Popovića gde će vršiti polukružno okretanje i vraćati se nazad istom trasom
 • vozila sa linije 71 saobraćaće na relaciji Ledine - Ušće
 • vozila sa linija 72 i 75 saobraćaće na relacijama: linija 72 od Aerodroma "Nikola Tesla" do Ušća, a 75 od Bežanijske kose do Ušće
 • promene trasa pretrpeće i linije 78, 83L
 • linija 95 se deli na dva dela: 95A od Trg republike do Borče 3 i 95B od Bloka 45 do Bulevar Zorana Đinđića

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd