fbpx
Skip to main content
Pijaca

Beogradske pijace prava mesta i za ljubitelje cveća

Foto: JKP Beogradske pijace
Obiđite pijacu Krnjača i na vreme obezbedite sadnice i ulepšajte svoju terasu ili baštu.

Proleće je omiljeno godišnje doba mnogih. Vreme kada se budi priroda, a i mi sa njom. Nakon duge zime prosto ne možemo da dočekamo da izađemo u šetnju, uživamo u prvim zracima sunca . Pravo vreme za veliko spremanje stanova, kuća, ali i uređenje terasa i bašti. Dolaskom lepog vremena svi požele cvetan i mirisan kutak.

Iako trenutne vremenske prilike i temperatura ne liče baš na prolećne, za sadnju cveća bilo u bašatama ili na balkonima važno je da su prošli mrazevi. Nije slučajno da sadnja cveća uglavnom započinje od druge polovine aprila. 

Uređivanje terase ili bašte za ljubitelje cveća, a takvih je mnogo, je pravo uživanje ali i posao kome treba ozbiljno pristupiti da bi kasnije užitak bio potpun, a zasad zdrav i lep. Izbor vrste sadnica stvar je ukusa, ličnog afiniteta i mogućnosti u zavisnosti da li posedujete terasu, balkon ili baštu. Međutim, važno je da je užitak za ljubitelje cveća i zelenila podjednak, kako u procesu sadnje tako i kasnije. Najbitnija je dobra volja, ljubav prema cvetnim darovima prirode, mašta ali i kvalitetne sadnice. 

Pijaca
Foto: JKP Beogradske pijace

Mnogi naši sugrađani znaju da kao i svake godine, tako i ove, najbogatiji izbor rasada mogu pronaći na najvećoj gradskoj pijaci cveća u Krnjači. Veliki izbor sadnica, sveže i saksijsko cveće po povoljnim cenama učinili su Krnjaču pravom i jedinom destinacijom za mnoge koji žele da srede baštu, terasu ili obraduju drage osobe. 

Pijaca cveća Krnjača samo je jedna od 30 pijaca koliko ih posluje u sastavu JKP „Gradske pijace“ .Priča o pijacama je i priča o lokalpatriotizmu. Svako ima svoju omiljenu pijacu i omiljene prodavce. Gotovo na svakoj od beogradskih pijaca pored tradicionalno bogate ponude svežih i zdravih namirnica, postoji i cvetni kutak. Tako da oni koji ne mogu da odu do Krnjače, ne treba da brinu, jer znaju da kvalitene sadnice mogu kupiti i na ostalim beogradskim pijacama. 

Obiđite pijacu Krnjača i na vreme obezbedite sadnice i ulepšajte svoju terasu ili baštu.

 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd