fbpx
Skip to main content
Venčanje

Bez OVOGA ne idite pred matičara: Dokumenta i takse koje su vam potrebne za venčanje u Beogradu

Foto: Profimedia/ilustracija
Istraživali smo umesto vas šta vam je sve potrebno

Rešili ste da stanete na ludi kamen, a niste sigurni šta vam je potrebno od dokumenata za građansko venčanje? Portal Srbija Danas.com je istražio šta sve treba da nabavite, ali i cenu taksi koje morate platiti, ukoliko se odlučite za za venčanje u Beogradu. 

Prišao je devojci u kafiću s najglupljom forom, a o njenom odgovoru priča ceo Beograd

Marijana se udaje sutra u Borči, a krije STRAŠNU TAJNU! Ipak, rešila je da dan pred svadbu SVE OTKRIJE

U slučaju da su oba buduća supružnika državljani Srbije trebalo bi da imate važeće lične karte koje ćete dati na uvid, dokaz o uplaćenoj republičkoj administrativnoj taksi i dokaz o plaćenoj usluzi za izlazak službenog lica na teren radi zaključenja braka, ukoliko je to traženo od strane mladenaca. 

Venčanje
Foto: Profimedia/ilustracija

Međutim, ukoliko su jedan ili oba supružnika strani državljanini potrebna je važeća lična karta, dokaz o uplaćenoj republičkoj administrativnoj taksi, dokaz o uplaćenoj usluzi za izlazak službenog lica na teren radi zaključenja braka, ako je tražena usluga, izvod iz matične knjige rođenih na međunarodnom obrascu ili propisno legalizovan izvod koji je preveo ovlašćen sudski tumač, uverenje o slobodnom bračnom stanju propisno legalizovano i koje je preveo ovlašćeni sudski tumač, važeći pasoš stranog državljanina. 

Ako se odluče da se građansko venčanje održi u sedištu matičnog područja, odnosno u sali za venčavanje mladenci plaćaju samo republičku administrativnu taksu koja iznosi 300 dinara, a u suprotno kada se ovaj radostan dođaj odigrava na teritoriji matičnog područja u kome se zakazuje venčanje cena usluge izlaska matičara na teren iznosi 12.515 dinara i jedinstvena je na teritoriji celog grada Beograda.

Fotkom skupili hiljade lajkova! Mladenci iz Bosne se slikali, ceo Balkan bruji o ovome (FOTO)

Treba imati na umu da se zakazivanje venčanja obavlja u radno vreme beogradskih gradskih opština i to od 7:30 do 16 časova svakog radnog dana.

Sad kad ste upoznati sa svim što je potrebno da biste obavili građansko venčanje, na vama je samo da odredite datum i pozovete drage ljude da vam ulepšaju jedan od najradosnijih dana u životu. 

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd