fbpx
Skip to main content
škola

Bivši ruski premijer Stepašin posetio Prvu međunarodnu rusku školu u Beogradu (FOTO)

Foto: Promo
Prilikom posete biblioteci, Stepašin je donirao preko stotinu luksuznih književnih dela koje će učenici škole moći da koriste u svom obrazovnom procesu.

Nekadašnji premijer Rusije, a danas ugledni javni delatnik, Sergej Vadimovič Stepašin, posetio je danas Prvu međunarodnu rusku školu „Valentina Tereškova“ u Beogradu, koju su pojedini ruski mediji nazvali – školom budućih srpskih kosmonauta.

Jedinstvena obrazovna ustanova koja sprovodi ruski obrazovni program van Rusije postoji u Beogradu već tri godine, a prijateljstvo osnivača škole i Sergeja Stepašina vezuje se za same početke, odnosno za samo osnivanje škole.

škola
Foto: Promo

- Zaista je zadovoljstvo ugostiti ovako visokog gosta iz Rusije. Ovaj put je još svečanije i lepše, jer nam je u gostima, ne samo značajna ličnost, već i prijatelj. Verujem da će ovaj susret napraviti iskorak u saradnji Rusije i Srbije na polju obrazovanja, kao i da će naša škola dobiti nove prilike za razvoj - izjavio je generalni menadžer škole, Boško Kozarski, naglašavajući da je škola do sada najznačajniju podršku dobijala od Ruskog Doma u Beogradu, Nadežde Kušenkove, Anatolija Lisicina i upravo Sergeja Vadimoviča dodajući:

- Za nas je današnji dan svojevrsni praznik, jer su reči koje smo danas čuli od Stepašina upravo vetar u leđa našoj školi.

škola
Foto: Promo

Osnivač škole, Saša Borojević, je istakao da je sveukupna saradnja Srbije i Rusije na uzlaznoj putanji, što se svakako reflektuje i na polju obrazovanja, ističući da je upravo Stepašin prepoznao važnost projekta ruske škole na samom početku, time pribirući zasluge za sve dosadašnje, ali i buduće uspehe škole "Valentina Tereškova".

Obraćajući se kolektivu škole, Sergej Vadimovič Stepašin je naglasio da će naći način da učenici ove škole dogodine posete Moskvu ili Sankt-Peterburg, kao i da će i danje biti ne samo prijatelj ove ustanve, već i saradnik koji će na svaki način i dalje pomagati razvoj ove jednistvene obrazovne ustanove.

škola
Foto: Promo

Prilikom posete biblioteci, Stepašin je donirao preko stotinu luksuznih književnih dela koje će učenici škole moći da koriste u svom obrazovnom procesu.

Direktorka škole, Elena Elnatanova, je ponosno istakla dosadašnje rezulatet škole naglašavajući veliki doprinost Sergeja Vadimoviča u dosadašnjem razvoju škole, uz spremnost da se odazovemo pozivu i posetimo Moskvu ili Sankt-Peterburg iduće godine.

škola
Foto: Promo

Prva međunarodna ruska škola „Valentina Tereškova“ već treću godinu realizuje ruski osnovno-školski program koji pohađaju kako ruska deca, tako i deca iz srpskih porodica koje su odabrali da svoju decu školuju po tradicionačnom programu „Škola Rusije“.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd