fbpx
Skip to main content
Božićna česnica

Lomljenje božićne česnice kod Hrama: Evo ko je izvukao zlatne dukate (VIDEO)

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Česnica teška 180 kilograma i prečnika dva ipo metra, lomila se ove godine na Božić kao što nalaže naša tradicija i običaji! Mesto dešavanja bio je Hram svetog Save, ispred ulaza par metara u desno. Prednost su imali mališani koji su se odazvali u neviđenom broju!

Za manje od pola sata, podeljene su dve česnice, od kojih je jedna izrađena od čak 2.000 delova, a druga od 800. One su krile tri zlatna i 10 srebrnih dukata. Ispred hrama prostirali su se redovi dugi u nedogled, a obezbeđenje i roditelji čuvali su poletne mališane ponesene prazničnom atmosferom.

Osim patrijarha Irineja lomljenju česnice prisustvovali su i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antićgradski, menadžer Goran Vesić, kao i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom princezom Katarinom.

Darija Tucaković (12) izvukla je jedan od tri zlatna dukata na lomljenju, i time prizvala sebi sreću za narednu godinu. Iza nje, tu su bili dečaci takođe mlađeg uzrasta, Danijel i mali Konstantin.

Kako je sve izgledalo, pogledajte na nešem video snimku:

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Light snow
0 Beograd