fbpx
Skip to main content
Beograđanka

ČUVENA "BEOGRAĐANKA" DOBIĆE NOVI IZGLED: Počinje rekonstrukcija jednog od simbola Beograda!

Foto: Profimedia
 Kompanija Marera Properties počela je rekonstrukciju Palate Beograd, čuvene Beograđanke, u čiju će adaptaciju biti investirano više od osam miliona evra

Kompanija je saopštila da će do kraja 2021. modernizovati to kultno zdanje i tako stvoriti dodatnu vrednost u centru grada.

GRADILIŠTE NA OBALI DUNAVA: Čelnik Zemuna Gavrilo Kovačević najavljuje velike projekte

GRADILIŠTE NA OBALI DUNAVA: Čelnik Zemuna Gavrilo Kovačević najavljuje velike projekte

"RODITELJI DANAS UPOLA JEFTINIJE PLAĆAJU VRTIĆ" U prestonici se trenutno gradi šest obdaništa, liste čekanja biće zatvorene!

"RODITELJI DANAS UPOLA JEFTINIJE PLAĆAJU VRTIĆ" U prestonici se trenutno gradi šest obdaništa, liste čekanja biće zatvorene!

KAPACITETI ARENE SKORO POPUNJENI: Tokom noći primljeno 60 novih pacijenata, ostalo je samo još DESETAK MESTA

KAPACITETI ARENE SKORO POPUNJENI: Tokom noći primljeno 60 novih pacijenata, ostalo je samo još DESETAK MESTA

Planirani radovi odnose se na uređenje prostora od 5. do 23. sprata zgrade koju je kompanija nedavno kupila od grada Beograda, u postupku javnog nadmetanja.

Rekonstrukcija će se odvijati po fazama, dok je završetak radova planiran za sam kraj 2021. godine, kada će Beograđanka domaćem tržištu ponuditi mogućnost zakupa kancelarijskih prostora najvišeg kvaliteta, u skladu sa svetskim standardima i aktuelnim trendovima.

Ceo proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja.

"Ceo projekat rekonstrukcije zgrade Beograđanke vodimo imajući na umu interese naših sugrađana. Ponosni smo na arhitektonski dizajn koji će istaći univerzalnost i svevremenost starog rešenja arhitekte Branka Pešića, i to kroz modernu obradu, najkvalitetnije materijale i novu energiju prostornog koncepta", rekla je direktorka kompanije Marera Properties Milana Srećkov.

U okviru projekta biće postavljene tzv. zelene oaze na terasama u okviru petog i šestog sprata, što predstavlja inovaciju na domaćem tržištu komercijalnih nekretnina, dodala je ona.

- Osim izuzetno atraktivnog izgleda i dodatne vrednosti za zakupce, zelene oaze su istovremeno dokaz naše posvećenosti održivim i ekološkim projektima.

Istakla je da na tržištu uveliko vlada interesovanje za kancelarijski prostor u okviru tog projekta, kako među postojećim tako i kod novih, potencijalnih zakupaca.

Beograđanka
Foto: Profimedia

U ovoj fazi radova već je izdato više od 60 odsto prostora, dodala je ona.

Uz već pomenute zelene zone koje su koncipirane kao parkovi, u radove će se uvrstiti i zamena staklenih površina na fasadi, kao i kompletna rekonstrukcija glavnog ulaza u objekat.

Pored uobičajenih radova u planu je modernizacija liftova, zamena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije kako bi prostor imao adekvatna „pluća“ za odvijanje poslovanja, čak i u vanrednim epidemiološkim situacijama poput trenutne.

Planirano je uvođenje pametnog sistema za upravljanje zgradama koji će, uz ostala poboljšanja i napredne tehnologije, unaprediti ukupnu energetsku efikasnost zgrade.

Unutar Beograđanke, Marera Properties će kreirati potpuno nov prostor, savremenog i funkcionalnog dizajna, navedeno je u saopštenju kompanije.

Takođe, ističu da se portfolio kancelarijskog prostora te kompanije izdvaja na tržištu po maksimalnoj fleksibilnosti prema potrebama zakupaca.

Marera Properties je kompanija koja se bavi investiranjem u komercijalne nekretnine. U ovom momentu, portfolio kompanije čini gotovo 190.000m2 kancelarijskih, industrijskih i maloprodajnih objekata na prestižnim i strateškim lokacijama širom zemlje.

Marera Properties se nalazi među četiri najveća real-estate investitora u Srbiji, a sa svojim poslovnim objektima je lider u centru Beograda, navedeno je u saopštenju.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd