Skip to main content
Savski venac

Delegacija Opštine Savski venac u dvodnevnoj poseti Centralnom administrativnom okrugu Grada Moskve

Foto: Promo
Domaćin gostima iz Beograda je Vladimir Goverdovski

Delegacija Opštine Savski venac koja je u dvodnevnoj poseti Centralnom administrativnom okrugu Grada Moskve na čelu sa predsednicom opštine Irenom Vujović, sastala se sa delagacijom ovog okruga.

Domaćin gostima iz Beograda je predsednik Centralnog okruga Moskve Vladimir Goverdovski. Ovo je treći susret Vujovićeve i Goverdovskog od potpisivanja Protokola o saradnji između Savskog venca i Centralnog okruga Moskve.

Tokom boravka u glavnom gradu Ruske federacije delegacija Savskog venca prisustvovaće i svečanosti povodom obeležavanja "Dana Moskve". 

Savski venac
Irena Vujović u poseti Moskvi
Foto: Promo

Irena Vujović je istakla da je velika čast prisustvovati tako velikoj svečanosti, posebno na tako važan dan za njihov grad. 

-Na današnjem sastanku razgovarali smo o konkretnim projektima koji se tiču kulturne razmene između naših zemalja i u narednom periodu ćemo raditi na njihovoj realizaciji. Takođe dogovorili smo i zajedničke aktivnosti u oblasti sporta - rekla  je Vujović. 

Savski venac
Delegacija Opštine Savski venac u poseti Moskvi
Foto: Promo

Na održanom sastanku dve delegacije su razmenile mišljenja i precizirale buduće aktivnosti na implementaciji Protokola o saradnji, uz akcenat na produbljivanje saradnje kroz zajedničke projekte u oblasti kulture i sporta. Takođe, dogovorena je i  poseta kolega iz Moskve početkom sledeće godine. 

Nakon sastanka domaćini su gostima iz Beograda predstavili najsavremeniji monitoring centar za praćenje stanja na gradskim ulicama koji prevashodno služi da bi se postigao što efikasniji rad komunalnih službi, ali i podigao nivo bezbednosti.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd