fbpx
Skip to main content
GO Zemun

Dobrovoljno davalaštvo krvi tradicionalno u Opštini Zemun

Foto: GO Zemun
Zainteresovani dobrovoljni davaoci krvi mogu da posete Službu za transfuziologiju krvi KBC Zemun svakog radnog dana od 7 do 17 časova.

Gradska opština Zemun, u saradnji sa Službom za transfuziologiju KBC ''Zemun'' i Crvenim krstom Zemun, u prostoru Kancelarije za mlade GO Zemun 24. februara 2021. godine organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi.

GO Zemun
Foto: GO Zemun

-Gradska opština Zemun u saradnji sa Službom za transfuziologiju krvi KBC 'Zemun' tradicionalno, već 50 godina, organizuje akcije davalaštva krvi. Napravili smo mesečni plan davanja na različitim lokacijama, u mesnim zajednicama i zemunskim naseljima, kako bi omogućili da jedinice krvi nesmetano stižu do kliničko bolničkih centara Zemun, Bežanijska kosa i kovid bolnice u Batajnici- rekao je zamenik predsednik Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, koji se tom prilikom zahvalio redovnim davaocima, kao i mladima koji su prvi put učestvovali u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi. 

GO Zemun
Foto: GO Zemun

U ime zdravstvenog tima dr Jelena Đurđević, zahvalila se Opštini na celokupnoj organizaciji i istakla da je važno da krv čeka pacijente, a ne pacijenti krv. 

Budući da je KBC ''Zemun'' i dalje u kovid sistemu, Dan osnivanja 25. februar, kada su 1784. godine naredbom generalne komande Hazburške monarhije spojene katolička i pravoslavna bolnica, ova zdravstvena ustanova obeležiće svoj jubilej radno. 

GO Zemun
Foto: GO Zemun

Akciji su se odazvali rukovodstvo Gradske opštine Zemun, zaposleni u opštinskoj Upravi i građani Zemuna. Zainteresovani dobrovoljni davaoci krvi mogu da posete Službu za transfuziologiju krvi KBC Zemun svakog radnog dana od 7 do 17 časova. 

 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd