Utorak 19. mar 2024.
JKP

Ekipe "Parking servisa" čiste sneg: Veliki broj radnika i vozila na terenu

Foto: Promo
Zimska služba JKP "Parking servis" Beograd spremno je dočekala  zimske padavine, koristeći raspoložive resurse, ljudstvo i mehanizaciju. Snežni pokrivač uklanja oko 200 radnika ovog Preduzeća i 4 multikar vozila sa specijalnom opremom.

Tokom jutra, kao deo komunalnog sistema grada Beograda, ekipe "Parking servisa" nastavile su  da uklanjaju snežni pokrivač na prilazima garažama i parkiralištima, ali i sa javnih površina.

JKP
Foto: Promo

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković istakao je da su svi ulazi i izlazi na 26 parking objekata očišćeni i da se redovno  održavaju prohodnima.

- U okviru zajedničke akcije Zimske službe grada Beograda i drugih komunalnih preduzeća, "Parking servis" je angažovao oko 200 radnika po smeni, koji su raspoređeni u nekoliko ekipa. Radnici našeg preduzeća, osim javnih garaža i parkirališta, čiste trotoare u Resavskoj, Pasterovoj, Tiršovoj, Svetozara Markovića, Njegoševoj, Molerovoj i Krunskoj ulici, a učestvuju i u uklanjanju snega na Trgu Nikole Pašića i Andrićevom vencu. Dve ekipe zadužene su za uklanjanje snega sa rezervisanih parking mesta. Kako bi se sprečilo stvaranje debljeg snežnog pokrivača i proklizavanje, na očišćena parking mesta i prilaze parking objektima posipa se so i do sada je potrošeno oko 10 tona, izjavio je Čupković.

JKP
Foto: Promo

Mehanizacija "Parking servisa" radi u tri smene, a u slučaju novih snežnih padavina određene su i dežurne ekipe za čišćenje snega sa parkirališta i javnih površina.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd