fbpx
Skip to main content
Siniša Mali

FESTIVAL IGRE U BEOGRADU: Gradonačelnik uručio nagradu "Jovan Ćirilov" umetnici iz Jerusalima

Foto: Beoinfo
Nagrada nosi ime čoveka bez kojeg sprska kulturna scena ne bi postojala

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali večeras je u zdanju Starog dvora uručio priznanje Beogradskog festivala igre "Jovan Ćirilov” koreografkinji Šaron Ejal. Festival, koji se održava četrnaesti put, ove godine nosi slogan "Velika igra" i trajaće do 11. aprila.

SINIŠA MALI: Ove godine realizacija projekata vrednih pola milijarde evra! (FOTO)

Mali: Nova stabla za lepši i zeleniji Beograd

Siniša Mali je rekao da nagrada nosi ime čoveka bez kojeg sprska kulturna scena ne bi postojala i da bez njega nije ni mogla da se zamisli.

Siniša Mali
Foto: Beoinfo

- Ovom prilikom odajemo i priznanje Fesivalu igre na svemu kako bi kultura u Beogradu bila podignuta na viši nivo. Za nas je to veoma važno, jer je naš cilj da svaka manifestacija u gradu iz godine u godinu bude sve bolja i po broju prodatih karata, po sadržaju, programu...Na takav način menjamo naše društvo. Grad Beograd će i u buduće podržavati ovakve manifestacije- naglasio je Mali i pozvao ljubitelje plesa da do 11. aprila posete Beogradski festival igre.

Mali: Nova stabla za lepši i zeleniji Beograd

 Gradonačelnik je zahvalio Aji Jung na tome što je od Festivala igre napravila brend po kome je Beograd prepoznatljiv i po kome se pozicionirao kao kulturna prestonica u ovom delu Evrope. On je ovom prilikom zahvalio članovima žirija i naveo da oni nisu imali jednostavan posao jer je teško od najboljih izabrati najboljeg, a Šaron Ejal poručio da ponovo poseti srpsku prestonicu.

Festival igre
Foto: Beoinfo

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam je navela da se radi o priznanju za Šaron Ejal i njenog partnera Gaja Behara koji su pripadnici zanimljive generacije, koja radi stvari na potpuno nov ali i na svoj inovativan način.

Vesić: Školu „Sava Šumanović” priključujemo na kanalizaciju, u planu i proširenje prostora (FOTO)

- Priznanje nije samo za Šaron Ejal već i za sve koreografe koji stvaraju u ponekada ne toliko jednostavnim uslovima. Ponosni smo na njihove uspehe, na njihove proizvode, ponosni smo na učešće izraelskih umetnika na Beogradskom festivalu igre – istakla je ona i zahvalila gradonačelniku Beograda na saradnji i podršci Festivalu i dodala da prijateljstvo Srbije i Izraela traje veoma dugo, te da te dve zemlje u diplomatskim odnosima imaju saradnju dugu 25 godina.

Šaron Ejal je rekla da nije toliko dobra u govorima, već da bolje igra i zahvalila na dobijenoj nagradi. Nagrada koju je prilima Šaron Ejal je rad mlade vajarke Andreje Prokopijević.

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd