fbpx
Skip to main content
koronavirus

Gde možete da izađete vikendom, a da vas ne kazne? Iako su kafići zatvoreni, ipak možete čak i na "dejt"

Foto: SD/ilustracija
Naredba sa novim epidemiološkim merama danas je stupila na snagu i primenjuje se do 15. decembra

Usled pogoršanja epidemiološk situacije kada je u pitanju epidemija smrtonosnog korona virusa Krizni štab Vlade Srbije predložio je nove mere koje je usvojila i Vlada. 


POKRENITE PAMETNI SVET ZABAVE U SOPSTVENOM DOMU

PRIVATNE KLINIKE KRIJU OBOLELE OD KORONE? Ministarstvo zdravlja ćuti dok zaraženi slobodno šetaju gradom

PRIVATNE KLINIKE KRIJU OBOLELE OD KORONE? Ministarstvo zdravlja ćuti dok zaraženi slobodno šetaju gradom

ČUDO MODERNOG INŽENJERINGA! Unutrašnjost nove kovid bolnice u Zemunu ostaviće vas bez teksta! (FOTO/VIDEO)

ČUDO MODERNOG INŽENJERINGA! Unutrašnjost nove kovid bolnice u Zemunu ostaviće vas bez teksta! (FOTO/VIDEO)

Novim merama dodatno se reguliše rad ugostiteljskih objekata, trgovinskih radni, fitnes centara i drugih kako bi se sprečilo širenje korona virusa među populacijom. 

Grad Beograd usvojio nove epidemiološke mere

Na jučerašnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneta je Naredba o sprovođenju epidemioloških mera koje je donela Vlada Republike Srbije. Naredba stupa na snagu 4. decembra i primenjuje se do 15. decembra 2020. godine.

Na osnovu usvojenih mera, ugostiteljski objekti u koje su uvršteni kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od petka u 17 časova, do ponedeljka u 5 časova ujutru bez izuzetka. 

Beograd
Beograd
Foto: SD/ilustracija

Sve dok se ne ukinu nove epidemiološke mera zaštite, njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka od pet do 17 časova. 

Kako će izgledati rad radnji?

Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane tokom 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost. Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečje igraonice takođe neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u pet ujutru. 

KAFIĆ
Foto: Profimedia

Frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od pet ujutru do 17 časova.

kosa
kosa
Foto: Profimedia

Izuzetak je taj što je profesionalnim sportistima dozvoljeno da koristiti sportske objekte za pripreme svojih takmičenja i tokom vikenda. 

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe koje će moći samo da obaljaju prodaju goriva, ali ne i prodaju pojedinih prehrambrenih i sličnih proizvoda, mogu da rade non-stop, svakoga dana bez ograničenja. Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od šest časova ujutru do 15 časova. 

prodavnica
Foto: Profimedia/ilustracija

Izuzetak takođe predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana. 

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend. 

Šta će moći da radi tokom vikenda?

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije imaju dozvolu da  rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom, od pet do 17 časova. 

Bioskop
Bioskop
Foto: Profimedia

Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova. 

Redukovan i gradski saobraćaj

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je zaključak o organizaciji javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada. Usvojeno je da redukcije polazaka na gradskim linijama umesto od 18 i 30 budu od 17 i 30 časova radnim danima, subotom i nedeljom, zatim da redukcije polazaka na prigradskim i lokalnim linijama umesto od 20 časova budu od 18 i 30 časova radnim  danom, subotom i nedeljom kao i da redukcija polazaka BGvoza na liniji Batajnica – Ovča bude subotom i nedeljom u vanvršnom periodu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Redukcije stupaju na snagu od subote, 5. decembra, a u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije i daljih mera vršiće se korekcija javnog prevoza putnika na teritoriji grada.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd