fbpx
Skip to main content
metro

GRAĐANI BIRAJU KAKO ĆE IZGLEDATI! Početkom novembra počinje izgradnja metroa u Beogradu (FOTO)

Foto: BeoInfo
Prva linija beogradskog metroa će biti završena 2028. a druga linija 2030. godine.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić sastao se danas u Starom dvoru sa delegacijom francuske kompanije "Alstom", koja je učesnik projekta izgradnje metroa u Beogradu

Sportski trijumfi na svim nivoima (FOTO)

Sportski trijumfi na svim nivoima (FOTO)

Završena još jedna podela dečijih auto sedišta (FOTO)

Završena još jedna podela dečijih auto sedišta (FOTO)

ZMIJE SVE ĆEŠĆI UČESNICI U SAOBRAĆAJU NA ULICAMA BEOGRADA: Ako je i vidite, ostanite mirni, dovoljno je da uradite ovo

ZMIJE SVE ĆEŠĆI UČESNICI U SAOBRAĆAJU NA ULICAMA BEOGRADA: Ako je i vidite, ostanite mirni, dovoljno je da uradite ovo

- Svakim danom smo sve bliži početku izgradnje metroa. Kao i što smo najavili, početkom novembra počećemo sa izgradnjom metroa u Beogradu, a posle 50 godina od prve najave - istakao je Vesić.

On je podsetio da će kompanija "Alstom" isporučiti vagone za kompozicije metroa.

- Građani će sredinom juna, kada bude počeo sa radom novi sajt Grada Beograda biti u prilici da glasaju između četiri predložene kompozicije metroa. Građanke i građani Beograda će imati dva meseca mogućnost da glasaju. Po završetku glasanja biće organizovan šou-rum na Trgu republike gde će svi zainteresovani moći da se upoznaju sa linijama metroa, izgledom budućih metro stanica i drugim pojedinostima - najavio je Vesić.

Istakao je da je želja da se građani maksimalno uključe u odlučivanje jer se, kako je rekao, ovakav projekat radi jednom u istoriji.

- Stvorili smo sve preduslove da se počne sa izgradnjom metroa, ali građani treba da učestvuju u svim aspektima gde je to moguće - ukazao je zamenik gradonačelnika. 

Goran Vesić
Foto: BeoInfo

On je dodao da je današnji sastanak bio dobar.

- Imamo redovne sastanke i sa drugom francuskom kompanijom "Ežis", koja radi na projektovanju beogradskog metroa, kao i sa kineskom kompanijom "Pauer Čajna". U maju će se u Skupštini naći na usvajanju Zakon o metrou, takođe smo u centru grada počeli sa istražnim geološkim bušotinima. Konkretno se na Trgu republike utvrđuje kvalitet zemlje, gde će proći mašina "krtica". Takođe radimo registar rizika na trasi metroa, odnosno snimamo svaku zgradu i objekat koji će biti na budućoj trasi - najavio je Vesić.

On je podsetio da će prva linija beogradskog metroa biti završena 2028. a druga linija 2030. godine na koji čekamo, kako je precizirao, od 1971. godine. 

Sastanku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd