fbpx
Skip to main content
kj

Gradonačelnik Beograda i predsednik opštine posetili školu "Veljko Ramadanović" (FOTO)

Foto: Gradska opština Zemun
Škola je osnovana decembra 1917. godine .

Povodom završetka rekonstrukcije školskog dvorišta u Školi za slabovidu decu ''Veljko Ramadanović'', 14. oktobra predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić i gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak posetili su ovu školu. 

To je bila prilika ne samo da se uvere u kvalitet radova na postavljanju taktilnih staza i asfaltiranju školskog dvorišta, već i da u razgovoru sa direktorkom škole Radmilom Laban, ali i u kontaktu sa učenicima saznaju nešto više o njihovim potrebama i željama. 

Foto: Gradska opština Zemun
Foto: Gradska opština Zemun

- Gradska opština Zemun nastavlja sa infrastrukturnim radovima. Pored 17 osnovnih škola, vodimo računa i o tri specijalne i muzičkoj školi. Danas možemo da se uverimo kako izgleda dvorište škole "Veljko Ramadanović", a svakako, biće prilike i da vidimo šta je sve urađeno u ostalim školama. U dogovoru sa direktorima i roditeljima u 11 škola prvo smo sredili dvorišta, sportske terene, ograde i sve ono što je bilo neophodno. Nastavljamo istim tempom, jer želimo da svako naše dete koje pohađa bilo koju zemunsku osnovnu školu ima iste uslove tokom svog obrazovanja. Zahvaljujući novim taktilnim stazama učenici će ovladati tehnikom da se samostalno snalaze u prostoru, što će im biti od koristi u budućem slobodnom kretanju u saobraćaju' - rekao je predsednik Matić i zahvalio se na podršci gradonačelniku i gradskom sekretaru za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić nije krio zadovoljstvo što su  radovi završeni u kratkom roku.

Foto: Gradska opština Zemun
Foto: Gradska opština Zemun

- Deo radova koji smo planirali za ovaj period je završen. Opština Zemun je uložila šest miliona dinara. Završene su staze, kao i taktilne putanje koje omogućuju deci da se lakše snađu u ovom dvorištu. Opština, Gradski sekretarijat za obrazovanje i resorno ministarstvo zajedno rade značajne poslove. Nama je važno da se mališani osposobe kako bi sutra dobro funkcionisali u društvu, a mi smo tu da ih podržimo kako bi svoje snove i realizovali' - rekao je gradonačelnik Radojičić, i tom prilikom pohvalio Gradsku opštinu Zemun koja veoma odgovorno radi na rekonstrukciji škola.

Škola je osnovana decembra 1917. godine u Bizerti. Prvi učenici škole su bili srpski vojnici koji su izgubili vid i sluh u Prvom svetskom ratu koji je u tom periodu još uvek bio u toku. Nakon završetka rata škola se preselila u Zemun. Danas je ovo poznata institucija koja slepoj i slabovidoj deci iz cele Srbije pruža mogućnost da se razviju u radno sposobne i samostalne osobe.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
0 Beograd