Skip to main content
 • Read more Aleksandar Vučić Vesti

  Veliki talas ulaganja na Kosovu: Vučićeva poseta KiM pozitivna PREKRETNICA

 • Read more Sneg Društvo

  DOLAZI NAM I SNEG?! Drastična promena vremena: Očekuje nas veliko ZAHLAĐENJE

 • Read more Milan Borjan i Arkadijuš Milik Fudbal

  NE VERUJU SVOJIM OČIMA: Ovaj gest Srba prijatno iznenadio sve iz Napolija! (FOTO)

 • Read more Fabrika Vesti

  NAJNOVIJA tehnologija od sada i u Srbiji: Domaća vojna industrija sve jača

 • Read more whatsapp Vesti

  OGROMNA PRETNJA! Kad dobijete OVU PORUKU na Whatsappu, evo šta NIKAKO NE RADITE

 • Read more Goran i Slađana Društvo

  Ljubav je SVE SAVLADALA: Venčali se mali ljudi iz Niša! Reči Slađane i Gorana TOPE SRCA (FOTO)

 • Read more FK Crvena zvezda Fudbal

  ŠTA KAD BI SVI OVAKO SLAVILI? Momak iz Požarevca je i OVO bio spreman da uradi zbog Zvezde (VIDEO)

potpisivanje Pisma o namerama između JKP „Parking servis” i kompanije „Telekom Srbija”

Plaćanje parkinga SMS olakšaće boravak gostima iz BiH i Crne Gore

Foto: Promo
Gosti iz Bosne i Hercegovine i gosti iz Crne Gore među najbrojnijim turistima u Beogradu

JKP „Parking servis“ Beograd i kompanija „Telekom Srbija” potpisali su danas u Starom dvoru Pisma o namerama, kojima će biti omogućeno korisnicima usluga kompanija „M:tel Banja Luka” i „M:tel Podgorica” da plaćaju parking u Beogradu putem SMS poruka sa postojećih brojeva. Sporazum su, u prisustvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, direktora „M:tel Banja Luka” i „M:tel Podgorica”, potpisali direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i direktor kompanije „Telekom Srbija” Predrag Ćulibrk.

Gradonačelnik Beograda istakao je da je današnje potpisivanje rezultat velikog broja zahteva građana Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

– Inicijativu za potpisivanje dao je direktor kompanije „Telekom Srbija” Predrag Ćulibrk i time smo dobili mogućnost da izađemo u susret građanima i pokažemo koliko smo odgovorna lokalna samouprava. Podsetiću da su gosti iz Bosne i Hercegovine i gosti iz Crne Gore među najbrojnijim turistima u Beogradu, tako da će im Grad Beograd na ovaj način boravak učiniti još prijatnijim i dužim. U roku od mesec-dva ovo Pismo o namerama biće pretočeno u konkretan ugovor sa rešenjima koja će korisnicima „M:tel Banja Luka” i „M:tel Podgorica” dati mogućnost da plaćaju parking u Beogradu putem SMS-a. Ovo je primer da, kada zajedno radimo, ne postoje problemi naših sugrađana koje ne možemo da rešimo – kazao je Siniša Mali.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković podsetio je da se radi o decenijskom problemu, zahvalivši direktoru „Telekoma” i gradonačelniku Beograda na inicijativi za rešenje ovog problema.

– Građani Republike Srpske i Crne Gore koji su vrlo često u Beogradu do sada nisu mogli na komforan način, kao građani Srbije, da plate parkiranje putem SMS poruka. Svakog dana „Parking servisu“ stiže više od 1.000 poruka sa mreža domaćih operatera, kojima se plaća parkiranje za automobile bosanskih ili crnogorskih tablica. To znači da se naši zemljaci dovijaju na razne načine - mole svoje prijatelje, rođake ili poslovne partnere da sa svog telefona plate njihov parking u zoni, jer to do sada nisu mogli sami da učine sa inostranih mreža. Potpisivanjem ovog Pisma o namerama, a potom i Ugovora, omogućićemo ljudima iz regiona da i oni mogu sa svog telefona brzo i lako da plate parking. Posle više od decenije, koliko ovaj problem nije rešavan, „Parking servis“ je poslednjih godina prevazišao sve tehničke probleme i sada je spreman da u potpunosti prilagodi svoj softver, odnosno da platformu koju koristi Telekom prilagodi platformi operatera „M:tel Banja Luka” i „M:tel Podgorica”. Naš cilj nije da ljudima pišemo dnevne karte ili stavljamo lisice, već da svi imaju iste mogućnosti da poštuju sistem plaćanja parkiranja u zoniranom području, - rekao je Čupković.

Potpisivanje
Foto: Promo

Direktor kompanije „Telekom Srbija” Predrag Ćulibrk zahvalio je gradonačelniku na razumevanju i dodao da današnji čin potpisivanja vidi kao operacionalizaciju sinergije koja je rezultat prisustva „Telekoma” u BiH, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

– „Telekom Srbija”, kao najveći regionalni operator sa gotovo deset miliona korisnika različitih usluga, ovim zaista omogućava značajnu korist za sve korisnike naše mreže koji u Beograd dolaze iz BiH i Crne Gore. Plaćanje parkinga SMS-om je nešto što se očekuje godinama i sada su se stvorili svi potrebni preduslovi – rekao je Đulibrk, zahvalivši na saradnji JKP „Parking servis” i izrazivši očekivanje da će do kraja aprila servis postati aktivan.

Izvršni direktor „M:tel Podgorica” Vladimir Lučić kazao je da je većina onih koji dolaze u Beograd iz Crne Gore upravo na toj mreži i da će ovaj servis umnogome olakšati posete Beogradu, dok je generalni direktor „M:tel Banja Luka” Marko Lopičić naglasio da je to još jedna usluga koja će svim korisnicima te mreže omogućiti da se u glavnom gradu Srbije osećaju kao kod kuće.
Potpisivanju Pisma o namerama prisustvovao je i izvršni direktor kompanije „Telekom Srbija” za poslovne korisnike Petar Popović.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd