fbpx
Skip to main content
Siniša Mali

Gradonačelnik Mali: Ulažemo u Veliku Moštanicu i vodimo računa o svim delovima grada

Foto: BeoInfo
Maksimalno se trudimo da kvalitet života u svakom delu grada dovedemo do željenog nivoa – rekao je Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na asfaltiranju i rekonstrukciji Ulice 1. maj u Velikoj Moštanici i tom prilikom poručio da će Grad Beograd nastaviti da rešava problem po problem građana jer je to način da Beograd postane uređen i human grad. 

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić, kao i direktor JP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar-Poposki. 

Mali je istakao da se radovi u Ulici 1. maj obavljaju u dužini od 4,5 kilometara i naglasio važnost saobraćajnice jer spaja centar naselja sa Ibarskom magistralom. 

Siniša Mali
Foto: BeoInfo

– Radovi će biti završeni do 2. februara, odnosno do prve nedelje narednog meseca. Sve ovo je najbolji pokazatelj koliko vodimo računa o svakom delu Beograda, bilo da se radi o Terazijama, Vračaru, Velikoj Moštanici ili nekom drugom naselju. Maksimalno se trudimo da kvalitet života u svakom delu grada dovedemo do željenog nivoa – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, u protekle tri i po godine, Grad Beograd i Opština Čukarica investirali su 422 miliona dinara u asfaltiranje 41 kilometra puta. U naredna dva meseca, dodao je Mali, u asfaltiranje na ovoj opštini biće uloženo još 160 miliona dinara. 

– Zahvaljujući predsedniku opštine Srđanu Kolariću, u Velikoj Moštanici smo na inicijativu građana napravili okretnicu autobusa 513 i četiri nova stajališta. U protekle tri i po godine ovde su urađene i ulice 7. jul i 10. oktobar. Trudimo se da svaka ulica, osim kvalitetnog asfalta, ima i odgovarajuću signalizaciju, a mogu da najavim da ćemo do kraja godine ovde uraditi trotoare i ležeće policajce zbog veće bezbednosti. Nastojimo da izađemo u susret željama građana, slušamo njihive sugestije i kritike, pa tako znamo da su nam sledeći zadaci nova ambulanta i vrtić, kao i proširenje groblja – precizirao je gradonačelnik. 

On je dodao da su za Grad Beograd sugrađani i njihov kvalitet života vrh prioriteta, a nakon obilaska radova, posetio je fabriku kancelarijskog nameštaja „Sigma enterijeri”.

Siniša Mali
Siniša Mali
Foto: BeoInfo

– Ova fabrika zapošljava 40 ljudi. Kažu da imaju puno posla i da će zbog toga zaposliti još 20 sugrađana. Grad Beograd i Opština Čukarica će podržati njihovo proširenje, ali i gledati da pomognu koliko mogu prilikom ulaganja u infrastrukturu ili obnovu mašina neophodnih za rad ovog preduzeća. Juče sam dobio podatke za prošli mesec, kada je u Beogradu zabeležena rekordno mala nezaposlenost, pošto je nezaposlenih trenutno u našem gradu trenutno 87.623, što je za skoro 500 manje od novembra, kada je nezaposlenih bilo 88.120 – istakao je Mali.

Gradonačelnik kaže da sve navedeno govori u prilog tome da se Grad Beograd bori za svako radno mesto i svakog građanina Beograda. 

– Opština Čukarica zaslužuje pohvale jer je broj nerešenih predmeta smanjen sa preko 6.000 na 600. To znači da opštinska uprava radi kvalitetno i da je na usluzi građanima. Upravo to je i suština, da slušamo sugestije i kritike građana, a rezultat toga su velike promene nabolje. Beograd postaje lepše i bolje mesto za život jer je to deo politike koju sprovodimo tri i po godine – zaključio je Mali. 

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić istakao je da opština ima izuzetnu saradnju sa gradom. 

– Prošla godina je za nas bila izuzetno uspešna i već od prvih radnih dana tekuće nastavljamo gde smo stali. Očekuje nas veliki broj projekata i nastavićemo da osluškujemo glas naših sugrađana kada su prioriteti u pitanju – rekao je Kolarić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd