fbpx
Skip to main content
Beograd

Gradonačelnik Radojičić sa komunalnim službama obilazi Beograd: Podsećam ljude da i večeras budu odgovorni!

Foto: Srbija Danas
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će za novogodišnju noć obilaziti Beograd da bi se uverio kako se sprovode protivepidemiološke mere u glavnom gradu.

- Noćas ću uz Komunalnu miliciju i inspektore obilaziti Beograd i podsećati ljude na sve ono što je neophodno. To vidim kao zadatak i dužnost u postojećim okolnostima - izjavio je gradonačelnik.

KOVID BOLNICE U BEOGRADU RADIĆE NEPREKIDNO! "Nema odmora!" - za naše heroje Nova godina NE POSTOJI

KOVID BOLNICE U BEOGRADU RADIĆE NEPREKIDNO! "Nema odmora!" - za naše heroje Nova godina NE POSTOJI

POLICIJSKI ČAS JE "NA STOLU" - SITUACIJA JE DRAMATIČNA I LOŠA! Radojičić zabrinut zbog stanja u Beogradu

POLICIJSKI ČAS JE "NA STOLU" - SITUACIJA JE DRAMATIČNA I LOŠA! Radojičić zabrinut zbog stanja u Beogradu

Radojičić se, govoreći o pandemiji, posebno zahvalio epidemiologu i članu Kriznog štaba Predragu Konu na angažovanju i posvećenosti borbi protiv KOVID-19 svih proteklih meseci i na svemu što, kako kaže, i dalje čini za dobrobit Beograđana i svih ostalih stanovnika.

Kon je naveo da je u Beogradu došlo do vidljivog opadanja broja novozaraženih te da taj broj iznosi oko 800 na dnevnom nivou.

- Očekujem da će se spuštati i za praznike i tokom vikenda. Moramo i dalje da pokazujemo brigu da ne bi došlo do opuštanja i novog zaražavanja. Cilj je da se spusti kriva do dvocifrenog broja na dnevnom nivou - rekao je doktor Kon.

On je, dodavši da je Krizni štab učinio sve što je mogao i da se ne može više očekivati od onoga što je učinjeno, rekao da je najvažnije sprečiti okupljanja koja povećavaju rizike za širenje zaraze.

- Svakako skupove treba izbegavati. Posledice mogu biti veoma ozbiljne i ne treba se ''hrabriti'' i ponašati da je sve moguće bez ikakvih ograničenja. U tekućem talasu postojao je i značajan broj mlađih osoba koje su teško obolele a da ne pričamo o tome da prenose virus -  upozorio je Kon.

Vremenska prognoza
Mist
-0 Beograd