fbpx
Skip to main content
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić

Gradonačelnik Zoran Radojičić poručio: Insistiram na direktnom kontaktu sa građanima

Tanjug/​Filip Krainčanić
Novi planovi i akcije gradske vlasti

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je da će insistirati na direktnom kontaktu sa Beograđanima kako bi se upoznao sa njihovim problemima i pokušao da ih što pre reši.

Taj kontakt će se realizovati ili kroz razgovor sa građanima određenim danima ili preko elektronskih medija.

Radojičić je rekao da će građani svakog momenta biti u mogućnosti da šalju poruke i pitanja, koje će on direktno moći da vidi.

- Razmišljao sam o tome kako da uspostavimo najdirektniju komunikaciju, jedan vid je razgovor sa građanima određenim danima, a drugi vid komunikacije je preko elektronskih medija. Građani će svakog momenta moći da šalju poruke i pitanja koje ću ja direktno moći da vidim. Jedna od opcija je da to bude na velikom ekranu u mom kabinetu i da svakog momenta kada stigne neka poruka, ja mogu da je pročitam - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sa građanima
Foto: BeoInfo

Prema rečima gradonačelnika, rebalansom budžeta povećan je nivo budžetskih sredstava za 25 miliona dinara, što je postignuto zahvaljujući stabilnoj finansijskoj situaciji, pa sada sredstva mogu da se rasporede na ono što je neophodno građanima.

Takođe, napomenuto je da će olakšice, između ostalog, imati firme koje budu svoje nazive koristile na ćirilici, a i da će porodilje dobiti jednokratnu naknadu za treće dete, a podsticaje će imati i kompanije koje imaju investicije preko 50 miliona evra.

- Olakšica za firme koje budu svoje nazive koristile na ćirilici je jedna sjajna inicijativa koja govori o tome da smo društveno odgovorni i da čuvamo svoju tradiciju, istoriju, kao i pismo. Drago mi je što smo se na sednici Skupštine grada svi složili oko toga, što znači da sve te razlike između političkih grupa mogu da se smanje - rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić
Foto: BeoInfo

On je podsetio da to nije jedina tačka na sednici gradskog parlamenta oko koje su se svi složili, dodajući da se došlo do konsenzusa i oko naknada za porodilje, što je i bila njegova lična inicijativa.

- To govori da razmišljamo o populacionoj politici i da moramo misliti o našoj budućnosti. Jednokratna pomoć za treće dete od 30.000 dinara, pored svih drugih olakšica koje se dobijaju od Republike, jeste velika za te porodice – istakao je Radojičić.

Rebalansom budžeta omogućen je i veći podsticaj investitorima, kako je rekao, a on će formirati tim za pomoć investitorima koji će imati investiciju od preko 50 miliona evra.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić
Foto: BeoInfo

- Suština je da investitorima olakšamo realizaciju investicija, a biće oformljena i radna grupa koja će im, ako ima nekih problema, pomoći da ih reše. Na taj način ćemo dalje motivisati investitore da ulažu u naš grad – kaže gradonačelnik i podseća da su prošle godine izdali građevinske dozvole za više od milion kvadratnih metara i da očekuje da će se taj trend nastaviti.

Govoreći o velikim projektima, metrou, novom mostu, Radojičić se dotakao i projekta "Tiršova 2" i ovom prilikom istakao da se u ovom trenutku zna lokacija i da je raspisana fizibiliti studija, što znači da projekat ide u dobrom pravcu.

Prema njegovim rečima, glavni koncept razvoja grada je izmeštanje industrijske zone i spuštanje grada na reke.

Gradonačelnik dr Radojičić poručio: Brzo ćemo sanirati štetu od poplava!

Govoreći o posledicama nevremena koje je krajem prošle nedelje pogodilo Beograd i okolinu, gradonačelnik je istakao da su ekipe gradskih službi odmah upućene na teren. On je istakao da je njihovo prisustvo bilo od velike pomoći stanovništvu koje je u rubnim delovima grada ozbiljno pogođeno poplavama, a to je prema poslednjim podacima oko 650 kuća i domaćinstava.

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
11 Beograd