fbpx
Skip to main content
radovi u Pinosavi

Vesić u Grockoj: U poslednje 4 godine asfaltirano 80 km puteva i ulica

Foto: Srbija Danas
Ulica 7.jula, čija je dužina 550 metara, nije rađena 30 godina

U poslednje četiri godine na teritoriji opštine Grocka asfaltirano je 80 kilometara puteva i ulica, od čega samo u naselju Kaluđerica 10,5 kilometara, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je to rekao prilikom obilaska radova u Ulici 7.jula koja je duga 550 metara i čije je asfaltiranje počelo danas.

- Iako je početak februara, kao što vidite, asfaltiramo i rešavamo probleme koji nisu rešavani decenijama. Ulica 7.jula, čija je dužina 550 metara, nije rađena 30 godina, tačnije asfaltirana je 1988. godine i od tada ništa nije rađeno u njoj - istakao je Vesić.

Goran Vesić
Foto: Srbija Danas
Foto: Srbija Danas

On je rekao da je Kaluđerica ''divlje'' naselje koje ima mnogo problema jer je građeno bez ikakve infrastrukture.

- Kada pogledate ove ulice, vidite koliko su one uske i koliko je teško uraditi bilo kakvu infrastrukturu - primetio je gradski menadžer i dodao da je u proteklih nekoliko godina u tom naselju otvorena opštinska ispostava što je, kako kaže, uradila opština Grocka.

Vesić najavio ulaganje u Lazarevac: Selima gradska voda, opštini vrtić

- Na taj način su pomogli ljudima iz Kaluđerice da većinu svojih problema rešavaju ovde. Osim toga, u okviru regionalnog projekta vodovoda Makiš-Mladenovac završili smo šest kilometara vodovoda i spojili Ubsku kapiju sa rezervoarom u Kaluđerici što je omogućilo da se meštani priključe na gradsku vodu i imaju mnogo stabilnije vodosnadbevanje nego ranije - naglasio je Vesić.

Osim toga, dodao je on, u Kaluđerici je otvorena pošta, urađena dva dečija parka sa mobilijarom, renoviran sportski teren i započeta rekonstrukcija kanala mreže u Ulici Željka Milivojevića.

Glavni grad kao EVROPSKA METROPOLA: Beograd na vodi menja izgled prestonice

- Ono je što je možda najvažnije, u Kaluđerici smo otvorili prvu zelenu pijacu - dodao je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović rekao je da naselje Kaluđerica ima mnogo problema, ali da se radi na njihovom rešavanju.

- Očekujem da za dve-tri godine i sami meštani Kaluđerice neće moći da prepoznaju to naselje - istakao je Simonović.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd