fbpx
Skip to main content
Beoinfo

Hitna pomoć bogatija: Nova vozila za urgentnu medicinu

Foto: BeoInfo
Namenjena su Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar uručili su danas u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć ključeve deset sanitetskih vozila zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd.

Kako se navodi u saopštenju, ovom događaju prisustvovali su gradska sekretarka za zdravstvo dr Vera Dražić, podsekretar ovog sekretarijata dr Aleksandar Stefoski, direktor Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Goran Čolaković, kao i predstavnici domova zdravlja Lazarevac i Mladenovac.

Gradonačelnik Radojičić istakao je da je osam vozila namenjeno Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a po jedno vozilo za domove zdravlja u Lazarevcu i Mladenovcu koji imaju svoje ispostave Hitne pomoći. 

– Ova vozila će olakšati da se brže stigne do pacijenata, a  s obzirom na to da su vozila sjajno opremljena, verujem da će kolege moći da pruže najkvalitetniju moguću pomoć pacijentima. Beograđani će vrlo brzo osetiti korist od ovih nabavki, jer su u protekloj godini 73 miliona dinara izdvojena za kupovinu vozila, pa je tako nabavljeno 12 saniteta, 12 putničkih automobila i još dva vozila koja se koriste u zdravstvene svrhe. Ove godine uložena su 43 miliona dinara i ministartvo i grad će nastaviti da ulažu jer je zdravstvo jedna od najvažnijih delatnosti za društvo u celini – kazao je Radojičić, poželevši kolegama iz Hitne pomoći da imaju što manje posla, kao i da brzo dolaze do pacijenata i pruže im najkvalitetniju medicinsku pomoć.

Gradonačelnik
Foto: BeoInfo

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar naglasio je da su nova vozila pokretne bolnice koje spasavaju ljudske živote i da se sa nabavkama neće stati. 

– Do sada smo dali preko 100 vozila zdravstvenim ustanovama i nećemo stati tu, jer vozila koja sada imamo su već prešla veliku kilometražu. Sa gradonačelnikom smo se dogovorili i oko medicinske opreme koja je neophodna za zimu – rekao je ministar i naglasio da će se dodeljena vozila već od sutra naći u pogonu i na raspolaganju građanima Beograda. 

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd