Skip to main content
kalemegdan

Inicijativa "Pešaci nisu maratonci" predala zahtev: Ko je iz Starog grada dozvolio seču stabala?

Srbija Danas / Jelena Obradović
Opština Stari Grad saglasila se sa zahtevom Skijališta, koji grade gondolu na toj trasi od Kalemegdana do Ušća, i izdala dozvolu za seču stabala, a onda je pred samu akciju povukla.

Inicijativa "Pešaci nisu maratonci" predala je danas zahtev na pisarnici opštine Stari grad da im se dostavi podatak ko je iz opštine potpisao dokument kojim je dozvoljeno seča stabala na Kalemegdanu.

Povodom seče drveća oglasio se i GRADONAČELNIK, evo ko je dao SAGLASNOST i koliko je to KOŠTALO

Povodom seče drveća oglasio se i GRADONAČELNIK, evo ko je dao SAGLASNOST i koliko je to KOŠTALO

- Danas smo ovde da bi tražili dokumentaciju opštine Stari grad iz koje možemo da vidimo kako, zašto i na osnovu čega je opština potpisala dokument i kome je odobrila sečenje stabala na Kalemegdanu - rekla je novinarima predstavnica te inicijative Tanja Milovanović.

Ona je dodala da se obično nikada ne sazna ko je potpisao i na osnovu čije odluke neki dokument, a da je to veoma važno. 

Ušće
Foto: Profimedia

- Ceo sistem ne propada samo zbog vrha piramide nego zbog njegove osnove a to su zaposleni u institucijama kao što je opština, koji samo potpisuju šta im se da i misle da će proći nekažnjeno - istakla je ona.

Inače, opština Stari Grad saglasila se sa zahtevom Skijališta, koji grade gondolu na toj trasi od Kalemegdana do Ušća, i izdala dozvolu za seču stabala, a onda je pred samu akciju povukla.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd