fbpx
Skip to main content
koronavirus

GODINU DANA U "ZATVORU" ŽIVOTA I NEKE NOVE NAVIKE: Na šta se građani najviše žale Sekretarijatu za inspekcijske poslove

Foto: Profimedia
Inspekcija posebnu pažnju obraća na ugostiteljske objekte i lokale u stambenim zgradama.

U prethodnom periodu najveći broj žalbi Beograđana tiče se bespravne gradnje, odnosno sumnje građana na bespravnu gradnju, i u delu centralnih opština na sumnju da se odstupa od izdatih građevinskih dozvola i takozvanih nadogradnja, navodi za RTS Sonja Božović, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove. Dodaje da je u prethodnom periodu, bilo dosta žalbi građana i na kršenje epidemioloških mera.

KOBNA ILI SLOBODNA JESEN ZA GRAĐANE SRBIJE: Studenti ključni u imunizaciji - šta ih motiviše, a šta sprečava da se vakcinišu?

KOBNA ILI SLOBODNA JESEN ZA GRAĐANE SRBIJE: Studenti ključni u imunizaciji - šta ih motiviše, a šta sprečava da se vakcinišu?

MEŠTANI ČAČKA U STRAHU OD NOVIH DETONACIJA, ALI I ZBOG POSLA: Šta će biti sa radnicima fabrike "Sloboda" nakon dve eksplozije

MEŠTANI ČAČKA U STRAHU OD NOVIH DETONACIJA, ALI I ZBOG POSLA: Šta će biti sa radnicima fabrike "Sloboda" nakon dve eksplozije

"BESKUĆNIK DENDI" OTMENI ČIKICA KOJI PROSI NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Život mu se potpuno promenuo kobne 2017. godine (VIDEO)

"BESKUĆNIK DENDI" OTMENI ČIKICA KOJI PROSI NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Život mu se potpuno promenuo kobne 2017. godine (VIDEO)

Sonja Božović je gostujući u Beogradskoj hronici navela da to što su ublažene stroge epidemiološke mere ne znači da više nisu na snazi svi oni zakoni i odluke koje važe u redovnim okolnostima.

- Tu se pre svega podrazumeva poštovanje javnog reda i mira, tako da će inspekcija shodno svojim ovlašćenjima da reaguje - ističe Božovićeva.

Dodaje da će inspekcija posebnu pažnju obratiti na ugostiteljske objekte i lokale u stambenim zgradama.

- Podsetila bih da je radno vreme ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama tokom radnih dana do ponoći, a muzika do 23.00 časa. A za vikend do jedan čas posle ponoći, sa tim da muzika najkasnije može biti do ponoći. Za opštinu Vračar to važi za sve ugostiteljske objekte koji su na udaljenosti manjoj od 50 metara od stambenih zgrada, a za deo Cetinjske i Zetske na one koji su u krugu od 150 metara od stambenih zgrada - objašnjava gošća Beogradske hronike.

Ističe da smo se se svi poželeli druženja i okupljanja, ali se pravila moraju poštovati, i kako kaže, biće kažnjeni svi oni koji ih krše.

- Ne sme doći do toga da naši sugrađani nemaju mogućnost da mirno uživaju u svojim domovima. Tako da ćemo postupati po svim prijavama kao i do sada - poručuje gošća Beogradske hronike.

Beograd danas
Beograd danas
Foto: Srbija Danas

 

"Najveći broj žalbi odnosio se na bespravnu gradnju"

Govoreći o nelegalnoj gradnji navodi da se u prethodnom periodu najveći broj žalbi odnosio na bespravne gradnje, odnosno sumnje građana na bespravnu gradnju i u delu centralnih opština na sumnju da se odstupa od izdatih građevinskih dozvola i takozvanih nadogradnja.

Navodi da inspekcija nastavlja da postupa po prijavama građana kao i do sada, i objašnjava da investitor dobija upozorenje da ima rok u kome može sam da ukloni svoje bespravne radove.

Ukoliko on to ne učini, objašnjava gošća Beogradske hronike, to čini Grad i Sekretarijat za inspekcijske poslove.

- Mi po zakonskoj proceduri svakog investitora upozorimo i pisano da on ima rok u kome može sam da sprovede i ukloni svoje bespravne radove, a ukoliko to ne učini, onda to čini Grad, Sekretarijata za inspekcijske poslove. Mi uklanjamo bespravne radove ali troškove naplaćujemo od investitora i to onda za njih izađe daleko skuplje nego da su sami srušili. Grad uvek naplati svoja potraživanja od investitora - zaključila je Božovićeva. 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd