Utorak 19. mar 2024.
Deminiranje

IZDATA NAREDBA! EVAKUACIJA STANOVNIKA ČUKARICE: U nedelju će se uništavati avio bomba, građani će biti izmešteni

Foto: Profimedia
Pre početka izvršenja evakuacije stanovništvo će biti obavešteno o načinu i postupku izveršenja evakuacije

U nedelju 25. aprila izvršiće se uništavanje avio bombe zaostale iz II svetskog rata od strane Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije na lokaciji Nodilova 10 na opštini Čukarica.

Steknite znanje primenjivo u praksi, studirajte Digitalne medije i komunikacije

Steknite znanje primenjivo u praksi, studirajte Digitalne medije i komunikacije

NEVIĐENA SCENA U CENTRU BEOGRADA: Vozač udario u ivičnjak pa ispao iz automobila (FOTO)

NEVIĐENA SCENA U CENTRU BEOGRADA: Vozač udario u ivičnjak pa ispao iz automobila (FOTO)

Dan planete Zemlje: Postavljene reciklažne kante u OŠ "Skadarlija"

Dan planete Zemlje: Postavljene reciklažne kante u OŠ "Skadarlija"

Gradski štab za vanredne situacije je zbog toga doneo naredbu o merama koje treba izvršiti i evakuaciji stanara sledećih ulica. Naime, u nedelju, u vremenskom periodu od 6.00 do 17.00 časova biće izvršena akcija evakuacije stanovništva u cilju bezbednog uništenja avio-bombe.

Postupak evakuacije stanovnika, motornih vozila, materijalnih dobara i kućnih ljubimaca u poluprečniku od 150 metara od mesta pronalaska eksplozivnog ostatka rata, avio-bombe, biće organizovan za stanovnike koji žive na sledećim lokacijama:

- Nodilova br. 2, 3, 5, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 15, 17 i 19;

- Mirosavljeva br. 1, 1a, 3, 5, 7, 9, 11, 13 i 15;

- Paštrovićeva br. 6, 8, 8a, 15, 17 (stari broj 23) i 25;

- Požeška br. 7, 9, 10, 10a, 11, 12a, 13, 14, 15, 17, 18 i 19;

- Zrmanjska br. 16, 18, 20a, 35, 39, 41 i 43;

- Vladimira Radovanovića br. 2, 4, 6 i 10.

U vremenu 06:00 do 17,00 časova biće zatvorene sledeće ulice:

1. Požeška od broja 1 do broja 26a,

2. Zrmanjska od broja 29 do broja 47 i

3. Paštrovićeva od broja 1 do broja 61.

Neophodno je da stanari izvrše pomeranje vozila iz zone akcije, najkasnije do subote, 24. aprila do 22.00 časa. Vozila koja ne budu pomerena sa parking mesta, biće preneta na parking na Adi Ciganliji.

Stanovništvo koje se evakuiše biće smešteno u prostorije OŠ „Banović Strahinja“, gde će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za privremeni boravak ljudi, uspostavljeno poštovanje kućnog reda na mestu prihvata i obezbeđene potrebne količine vode za piće. Posebna pažnja biće posvećena osobama sa posebnim potrebama, starima, bolesnima, trudnicama i majkama sa malom decom, poštujući propisane mere postupanja u toku pandemije COVID 19.

Pre početka izvršenja evakuacije stanovništvo će biti obavešteno o načinu i postupku izveršenja evakuacije, mestu prihvata evakuisanog stanovništva, postupku na mestu prihvata, oganizaciji reda u toku izvršenja evakuacije, organizaciji reda i postupku na mestu razmeštaja evakuisanog stanovništva, načinu obaveštenja o završetku akcije uništenja EOR-a, i načinu povratka u svoje stanove i kuće.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Beograda zajedno će sa Opštinskim štabom za vanredne situacije GO Čukarica, obezbediti potreban broj volontera koji će u saradnji sa pripadnicima Uprave za vanredne situacije u Beogradu deliti flajere sa obaveštenjima o mestu i načinu izvršenja evakuacije.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd