Skip to main content
Zemun

JAVNI POZIV: Gradska opština Zemun poziva na učešće u postupku predlaganja kandidata za dodelu javnih priznanja

Foto: Profimedia
Skupština Gradske opštine Zemun raspisuje javni poziv za učešće u postupku predlaganja kandidata za dodelu javnih priznanja povodom 5. novembra - praznika Gradske opštine Zemun

Javna priznanja gradske opštine Zemun su:

  1. POVELJA ZA GRAĐANSKE ZASLUGE SA MEDALJOM-ZASLUŽNI GRAĐANIN ZEMUNA
  2.  POVELJA O JAVNOM PRIZNANJU SA MEDALJOM-POČASNI GRAĐANIN ZEMUNA
  3.  POVELJA O PRIJATELJSTVU SA KLJUČEM ZEMUNA

 OBAVEŠTENJE O USLOVIMA ZA DODELU JAVNIH PRIZNANJA

1. Povelja za građanske zasluge sa medaljom – Zaslužni građanin Zemuna dodeljuje se građanima Srbije, kao i izbeglim i prognanim licima koja se nalaze na teritoriji gradske opštine Zemun za posebne zasluge u razvoju gradske opštine Zemun i značajna ostvarenja u oblasti privrede, nauke, zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta i drugim vidovima rada i stvaralaštva.

2. Povelja o javnom priznanju sa medaljom – Počasni građanin Zemuna  dodeljuje se građanima Srbije, izbeglim i prognanim licima, kao i stranim državljanima za izvanredan doprinos ukupnom razvoju gradske opštine Zemun i unapređenju prijateljstva i saradnje sa gradovima u zemlji i inostranstvu.

3. Povelja o prijateljstvu sa ključem Zemuna dodeljuje se domaćim i inostranim opštinama, gradovima i institucijama za zasluge postignute posebno u oblasti, privredne,kulturne, međuopštinske i međunarodne saradnje, humanitarne i druge pomoći gradskoj opštini Zemun.

4. Pravo predlaganja za dodelu javnih priznanja imaju sva pravna i fizička lica sa područja gradske opštine Zemun.

5. Predlog za dodelu javnog priznanja se podnosi u pisanoj formi i mora biti obrazložen i dokumentovan.

6. Javni poziv za učešće u postupku predlaganja sa Obaveštenjem o uslovima za  dodeljivanje javnih priznanja opštine Zemun biće objavljen  u dnevnom listu i na zvaničnom portalu GO Zemun.

7. Predlozi za dodelu javnih priznanja dostavljaju se Komisiji za dodelu priznanja gradske opštine Zemun, Magistratski trg 1, kancelarija  br. 108/III, najkasnije u  roku od 15 dana od dana objavljivanja Javnog poziva sa Obaveštenjem, odnosno od 4.septembra 2019. godine.

8. Za sva bliža obaveštenja javnosti je na raspolaganju sledeći telefon: 011/ 3778-582.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd