fbpx
Skip to main content
Vodovod

DA LI ZNATE ŠTA JE POGON SPECIJALNIH VOZILA? U funkciji su 24 sata dnevno cele godine i zahvaljujući njima Beograđani ne moraju da brinu

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
U okviru kanalizacionalnog sistema Beogradskog vodovoda i kanalizacije funkcioniše i Pogon specijalnih vozila koji je u januaru ove godine bogatiji za tri Cappellotto vozila.

Pogon specijalnih vozila, koji se nalazi u okviru kanalizacionalnog sistema Beogradskog vodovoda i kanalizacije, raspolaže specijalnim vozilima kojih ima 35 i koja su tokom cele godine, 24 sata dnevno, raspoređena na devet rejona.  

Osnovna funkcija vozila je da svojim usisnim ili potisnim dejstvom reše problem na kanalizacionoj mreži. U Pogonu je zaposleno 80 radnika koji pokrivaju čitavo područje grada.

TIHI HEROJI: Beograđani zovu NJIH kada imaju problem, a evo šta se krije sa one strane slušalice (FOTO)

TIHI HEROJI: Beograđani zovu NJIH kada imaju problem, a evo šta se krije sa one strane slušalice (FOTO)

U januaru ove godine pristigla su tri Cappellotto vozila. Prvo vozilo je nadograđeno na Daf šasiju kapaciteta  15 m³ sa konceptom bočnih rezervoara za čistu vodu. Nadogradnja se kontroliše daljinskim komandama sa kvalitetnim pumpama za usisavanje i potiskivanje.

Drugo Cappellotto vozilo je nadograđeno na Iveko šasije kapaciteta 6m³. Vozilo je opremljeno kvalitetnim pumpama za usisavanje i potiskivanje.

Treće Cappellotto vozilo kapaciteta 3m³ ima redukovanu visinu, što оlаkšаvа rаd u grаdskim uslоvimа, nаrоčitо u srеdinаmа u kојimа је prilaz оtеžаn i оgrаničеn.

Koliki je značaj vozila i šta vozila za održavanje kanalizacionog sistema znače za grad Beograd, objašnjava Aleksandar Radosavljević, rukovodilac Pogona specijalnih vozila.

- Cappellotto nadogradnja na Daf šasiju prvo je vozilo koje služi za odgušivanje na kanalizacionoj mreži i crpljenje kanalskog sadržaja. Drugo vozilo isto je nadogradnja Cappellotto i služi za odgušivanje na kanalizacionoj mreži, crpljenje upotrebljenih fekalnih voda i održavanje slivnika i atmosferske kanalizacije. Treće vozilo je, takođe, Cappellotto nadogradnja, s tim što vozilo ima redukovanu visinu za rad, a to nam je veoma važno zbog ulica i  područja sa ograničenim prilazom. Ovim se olakšava rad u gradskim uslovima, gde je teže prići mestu intervencije - objašnjava Radosavljević i dodaje:

- Ova vozila su od izuzetnog značaja za održavanje kanalizacioni sistem, u eksploataciji su 365 dana godišnje, 24 sata dnevno, i raspoređena su na devet rejona - kaže Radosavljević.

Viđate ih svakog dana, rade 24 sata, a zbog Beograđana rizikuju svoje živote (FOTO)

Viđate ih svakog dana, rade 24 sata, a zbog Beograđana rizikuju svoje živote (FOTO)

Inače, JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" održava preko 3.200 kilometra kanalizacione mreže i oko 33 hiljade slivnika. Tokom  godine u ovo preduzeće pristići će vozilo koje ima mogućnost reciklaže otpadnih voda. 

Po čemu se ovo vozilo razlikuje, objašnjava Vladimir Živanović, glavni inženjer Pogona za specijalna vozila:

- Ovo je prvo vozilo ovakvog tipa koje dolazi u Srbiju. Jedinstveno je po tome što prikupljenu otpadnu vodu prečišćava i koristi je za odgušivanje na kanalizacionoj mreži. On ističe da se uz pomoć sistema recikliranja otpadni materijal kompresuje, što omogućava veći broj intervencija u kraćem vremenskom periodu - rekao je Živanović.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd