Utorak 19. mar 2024.
Pijaca

JKP "Gradske pijace" na 14. Etno sajmu hrane i pića

Foto: Profimedia/ilustracija
JKP „Gradske pijace“ predstaviće se na 14. Etno sajmu hrane i pića koji se održava od 23. do 26. novembra, u hali 3, Beogradskog sajma.

 okviru štanda grada Beograda, Sekretarijata za privredu, beogradske pijace na najstarijoj smotri prehrambenih proizvoda predstaviće autentične poljoprivredne proizvođače, zakupce pijačne opreme i učesnike koji su stalna postavka na najpopularnijim gastronomskim manifestacijama koje preduzeće sprovodi. Među njima su: Pijačni karavani, Beogradski noćni market, kao i Noć ukusa, gde se promovišu proizvodi visokog kvaliteta napravljeni na tradicionalni način, po starim recepturama.

Cilj manifestacije je predstavljanje proizvođača radi zaključivanja kupoprodajnih ugovora sa potencijalnim kupcima, edukacija proizvođača iz oblasti standardizacije, upoznavanje tržišta sa specifičnim proizvodima i promocija etno hrane i pića i tradicionalnog načina pripremanja prehrambenih proizvoda kao dela kulturnog identiteta naroda.

Pokrovitelji 14. Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grad Beograd.

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd