fbpx
Skip to main content
JKP Javno osvetljenje

JKP “Javno osvetljenje“ izvodi radove na adaptaciji i sanaciji mreže u opštini Surčin

Foto: JKP "Javno osvetljenje" / Ustupljene fotografije
Zamenom tehnološki prevaziđenih i estetski neprihvatljivih svetiljki sa konvencionalnim izvorima svetlosti novim LED svetiljkama povećane svetlosne iskoristivosti, izvršiće se i eliminacija žive kao elementa opasnog otpada. 

Preuzimanjem nadležnosti tekućeg i investicionog održavanja instalacije javnog osvetljenja na teritoriji svih sedamnaest gradskih opština, JKP“Javno osvetljenje“Beograd izvodi radove na adaptaciji i sanaciji mreže i u rubnim delovima opština koje su imale status prigradskih, a jedna od njih je i opština Surčin. 

JKP Javno osvetljenje
Foto: JKP "Javno osvetljenje" / Ustupljene fotografije

Planirane aktivnosti imaju za cilj integraciju postojeće mreže u jedinstvenu gradsku, redukciju instalisane snage, poboljšanje fotometrijskih karakteristika osvetljenih saobraćajnica, što će prouzrokovati smanjenje troškova za utrošenu električnu energiju, kao i smanjenje troškova održavanja. 

Adaptacija i sanacija instalacije javnog osvetljenja doprineće unapređenju kvaliteta života lokalnog stanovništva, a prva u nizu u beogradskoj opštini Surčin su naselja Petrovčić i Progar, gde je izvršena kompletna zamena svetiljki u sistemu. Predstojećim radovima unaprediće se instalacija javnog osvetljenja u Dobanovcima, Jakovu i u naselju Radiofar.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd