Skip to main content
 • Read more Donald Tramp i Angela Merkel Svet

  Tramp udara na EU: Predsednik SAD kritikovao nemačku vlast zbog migranata (FOTO)

 • Read more Luna Đogani i Sloba Radanović Zadruga

  STVARNO JE KRAJ: Sloba i Luna ZAJEDNO spakovali SVE stvari! (VIDEO)

 • Read more Bregzit Vesti

  Britanija će imati više novca za zdravstvo posle izlaska iz EU

 • Read more Nataša Bekvalac, Ana Kalinić i Luka Lazukić VIP

  OPASNE PROZIVKE: Sestra Luke Lazukića bila na Natašinom POVRATNIČKOM nastupu - evo ŠTA se desilo (FOTO)

 • Read more Matić, Tramp, zid Orlovi

  TRAMPU NE TREBA ZID: Matić može da zaustavi sve Meksikance! (FOTO)

 • Read more Svetsko prvenstvo Vesti

  PENAL ODLUČIO POBEDNIKA: Šveđani uz pomoć VAR tehnologije slomili Južnu Koreju! (VIDEO+FOTO)

 • Read more Miroslav Lazanski i fudbalska reprezentacija Srbije Orlovi

  Lazanski o pobedi nad Kostarikom: Nacija je eksplodirala!

JKP Parking servis

JKP "Parking servis" donirao medicinsku opremu porodilištima

Foto: Promo
Današnjem potpisivanju ugovora o donaciji prisustvovali su gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić

JKP "Parking servis" je danas, uručenjem medicinske opreme porodilištima, svečano završilo prvi ciklus nove akcije ovog Preduzeća pod nazivom "Bebi parking mesto". Akcija je pokrenuta početkom 2017. godine, kada su u blizini tri beogradska porodilišta - GAK "Narodni front", Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS i Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara", obeležena tzv. bebi parking mesta. Cilj akcije je donacija sredstava dobijenih od plaćanja parkiranja na ovim posebno obeleženim parking mestima u vidu medicinske opreme neophodne porodilištima.

Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara" dobila je mobilnu led operativno-preglednu lampu, GAK "Narodni front" sondu za ultrazvučni aparat, a Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS ginekološki sto i krevet za poluintenzivnu negu. Donaciju su primili direktori ovih ustanova, koji su se zahvalili inicijatoru akcije "Parking servisu". 

Današnjem potpisivanju ugovora o donaciji prisustvovali su gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić. 

Gradonačelnik Radojičić rekao je da je donacija vredna 2,5 miliona dinara, te da je "Parking servis" na društveno odgovoran način opredelio novac i kupio nešto od opreme za tri ginekološke klinike. 

- Nastavićemo ove akcije, jer se pokazalo da je inicijativa odlična. U narednom periodu ćemo opredeliti još neka mesta i ovu donaciju povećati. Dogovorićemo se koja će to mesta biti i pri kojim ustanovama u zavisnosti od pozicije i zone. Donacije su veoma važne za funkcionisanje zdravstvenih ustanova. Ja ću se kao gradonačelnik baviti i drugim stvarima, ali sigurno ću i dalje imati u fokusu zdravstveni sistem i sa ministrom Lončarom ću dati svoj maksimum u unapređenju zdravstvenog sistema u Beogradu - naglasio je Radojičić.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković rekao je da je "Parking servis" kao društveno odgovorno preduzeće sa rukovodstvom grada dogovorilo da u narednom periodu uradi veliku analizu zoniranog područja, kako bi se pomoglo i ostalim zdravstvenim ustanovama. 

– Osim akcije "Đačko parking mesto", pre godinu dana smo započeli i akciju "Bebi parking mesto" i na taj način pokazali da su nam, osim bezbednosti mališana, veoma važni i uslovi u kojima oni dolaze na ovaj svet. Nadamo se da će i ova akcija postati tradicionalna i da  ćemo u narednim godinama na ovaj način pomagati beogradskim porodilištima - naveo je Čupković.

Prof. dr Željko Miković, v.d. direktora GAK „Narodni front” rekao je da je ovom donacijom rešen jedan problem, te da je dobijena nova 4D sonda, čija je cena oko 900.000 dinara. 

- Mi smo u poslednjih deset godina sondu koju smo imali potpuno potrošili radeći na 100.000 pregleda. Ona godišnje uradi oko 9.000 pregleda, to su pregledi komplikovanih trudnoća, pregledi žena sa tumorima, dakle sonda koja nama rešava suštinska i najvažnija pitanja. Obnavljanjem ove opreme ponovo smo u mogućnosti da to radimo kvalitetno i kako treba - objasnio je Miković.

U okviru akcije "Bebi parking mesto", obeležena su po tri parking mesta ispred svakog porodilišta, koja se nalaze na području zonskog sistema parkiranja. "Bebi" parking mesta, obeležena su tablom obaveštenja na saobraćajnom znaku, kao i simboličnom slikom rode u okviru horizontalne signalizacije, a za njih važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi.

Prihod od plaćanja parkiranja na devet obeleženih "bebi" parking mesta, prikupljen na godišnjem nivou, "Parking servis" će koristiti za kupovinu neophodne medicinske opreme i donirati je porodilištima. Donacija medicinske opreme, u vrednosti ukupnog prihoda prikupljenog od naplate parkiranja na ovim posebno obeleženim parking mestima, porodilištima će se uručivati jednom godišnje.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
23 Beograd