fbpx
Skip to main content
žena

LEŽALA JE NA ULICI 21 SAT: Snimak žene koja je izbačena iz Prihvatilišta ŠOKIRAO javnost, EVO šta je ISTINA

Foto:Facebook/Katarina Durda
Objavljivanje snimka na društvenim mrežama na kojem se vidi kako Z. D. (65), bivša stanarka Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, satima leži na betonu ispred Kliničkog centra Srbije, nakon što je izbačena iz nekadašnjeg prebivališta, izazvalo je burne reakcije javnosti, te je Sekreterijat za socijalnu zaštitu naredio hitan inspekcijski nadzor nad radom ustanove u kojoj je nesrećna žena živela.

Kako se saznaje, inspekcija je tokom čitavog dana boravila u ovoj ustanovi ne bi li se pronašlo rešenje kako da se na adekvatan način zbrine ova žena.

- Inspekcija socijalne zaštite je čitavog dana bila u Prihvatilištu za odrasla i stara lica i vršila nadzor nad radom ustanove i ovom konkretnom situacijom. U ceo slučaj smo aktivno uključili Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, u skladu sa svojim nadležnostima, pre svega kako bi se uspostavio kontakt sa porodicom, srodnicima i preduzele sve dalje aktivnosti - navode u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, dodajući da će i autentičnost spornih snimaka takođe biti proverena.

Kad zahladni u beogradski zoo-vrt po prvi put stiže OVA životinja

Izbačena na ulicu zbog pušenja cigarete

Kako se navodi u objavi putem koje je javnost upoznata sa slučajem ove žene, ona je iz Prihvatilišta izbačena jer je zapalila cigaretu u zatvorenom prostoru, nakon čega je provela 21 sat ležeći na ulici u vidno lošem stanju jer nije imala kuda drugde da se uputi.

- Nedopustivo je da bilo ko iz našeg sistema socijalne zaštite ne pomogne osobi kojoj je pomoć potrebna. Posao inspekcija je da utvrdi sve činjenice, sve okolnosti vezane za slučaj. Do kraja nedelje će biti poznati rezultati i onda ćemo videti šta dalje - rekla je Nataša Stanisavljević gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Prihvatilište donelo odluku o prinudnom otpustu

U Prihvatilištu za odrasla i stara lica navode da je ova žena već mesecima bila korisnik njihovog centra, međutim, zbog nepoštovanja pravilnika o kućnom redu stručni tim Prihvatilišta je doneo odluku o njenom prinudnom otpustu.

- Čitava stručna služba maksimalno profesionalno i odgovorno obavljala je svoje zadatke, čitav stručni tim je uložio maksimalne napore, sve metode stručnog rada su iscrpljene. Sada je toku vanredni inspekcijski nadzor - rekla je za Beogradsku hroniku RTS, Suzana Milovanović koordinator za stručni rad Prihvatilišta za odrasla i stara lica.

Očekuju se VELIKE GUŽVE u Beogradu: ZATVORENE ULICE od ranog jutra zbog maratona! (MAPA)

Ova ustanova poseduje 104 kreveta koji su smešteni u devet soba, a korisnici mogu u njima da borave uz poštovanje kućnog reda i posebno izbegavanje svakog vida agresivnog ponašanja.

Građani nude pomoć

Prema rečima autorke videa, Z.D. je nakon intervencije Hitne pomoći prevežena u bolnicu "Laza Lazarević", u kojoj sutradan nije uspela da je pronađe.

Ova informacija uznemirila je mnoge građane koji su se ponudili da pomognu nesrećnoj ženi tako što će joj dati smeštaj, moleći nadležne da je zbrinu što pre.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd