Skip to main content
 • Read more Resavska ulica Hronika

  Nakon STRAVIČNIH ubistava u Resavskoj ulici NOVA TRAGEDIJA: Čovek (40) je samo pao, Hitna pomoć MUNJEVITO reagovala

 • Read more Alep Sirija

  OSVETA islamista: Bombardovan Ruski centar za pomirenje u Damasku

 • Read more Maja Nikolić VIP

  MAJA NIKOLIĆ BESNA: Neće mi dati da idem na Evrosong! (VIDEO)

 • Read more beli Beogradski izbori

  Beli raskrinkao Đilasa: Dragane, samo recite, zinulo mi je du*e za tvoje glasove i ja ću povući kandidaturu

 • Read more Uroš Luković Košarka

  ABA ODLUČILA: Bivši igrač Partizana NAJBOLJI u februaru!

 • Read more Policija Hronika

  Obračun u centru Beograda: Nakon žestoke svađe, usledilo je KRVOPROLIĆE

 • Read more FK Partizan Fudbal

  ĐUKIĆEVA GLAVOBOLJA: Ko će igrati u odbrani u revanšu sa Viktorijom?

Foto: Srbija Danas

LIFT NIJE IGRAČKA: JP Gradsko stambeno održalo EDUKATIVNU PREDSTAVU za mališane u Pionirskom gradu (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Kako se ponašati ako se nađemo u neprilici u svojoj zgradi?

Javno preduzeće „Gradsko stambeno“ već devetu godinu zaredom organizuje dečje edukativne predstave pod nazivom „Lift nije igračka“, čiji je cilj da pomogne mališanima i nauči ih da pravilno koriste lift u svojim zgradama, ali i da ih uputi u rešavanje problema sa istim.

Danas su naši najmlađi školarci imali priliku da se zabave i nauče mnoge stvari na predstavi u Pionirskom gradu.Iako se ovaj vid edukacije do sada bavio isključivo pravilnom upotrebom liftova, sada su u igru bili inkorporirani i drugi aspekti poslovanja koji se tiču uređenja zgrade i lepog ponašanja prema ličnom stambenom prostoru. Deca su vrlo brzo i lako, kroz pesmu i muziku, mogla da nauče kako se poneti u problematičnim situacijama, kao što je to na primer situacija kada se nađu u zaglavljenom liftu. Isto tako, stihovi su im ukazali i na kulturno ponašanje u prostoru, bacanje smeća na mesta koja su za to predviđena i zašto nije lepo žvrljati zidove zgrada.

Pre samog početka predstave, gostima se obratio Igor Ćurčić iz JP "Gradsko stambeno" i istakao da je iskustvo koje preduzeće ima veoma pomoglo u pravom odabiru tema i da se od početka ovog projekta postižu jako značajni rezultati u dizanju svesti o ovom problemu kod dece i, naravno, dobijanju znanja koje se koristi praktično.

- Ponosni smo na saradnju sa više od 100 škola, gde je edukaciju prošlo više od 20.000 mališana. Želimo da pokažemo najmlađima kako da se kulturno i, pre svega, bezbedno igraju u svojim zgradama i da im ukažemo na sve potencijalne opasnosti koje se mogu javiti ukoliko se lift ne koristi na pravi način - rekao je Igor.

On je, takođe, naveo da Beograd može biti lepši i bolji ako se svako prema svojoj zgradi ponaša kako treba i da će JP "Gradsko stambeno" i u budućnosti učiniti sve kako bi deca razumela i usvojila poslatu poruku.

Heroj današnje predstave bio je Stanko kome su sve vreme trajanja predstave pomagale čistačice Leposava i Miroslava. Neke od rimovanih i jako poučnih poruka koje su deca učila i pevala bile su "Ako je zgrada prljava i strava, Stambeno nas sve spasava", "Najvažnije pravilo, kaže zakon jači: Nikad, ali nikad po liftu ne skači", "Moja zgrada, to je moj dom - želim da je uredim po svom!"

Mališani su naučili i da, ako se nađu u nekoj neprilici sa liftom, moraju sačekati majstora da dođe i popravi, a pozvaće ga putem broja *011 ukoliko zovu sa mobilnog telefona, a sa fiksnog telefona to će biti 0800/200-011.

Školarci su kroz različite simulacije nezgodnih situacija u zgradi prolazili uz pomoć multimedijalnih sadržaja koji će im, sasvim sigurno, omogućiti lakše pamćenje rešenja problema. Ovo druženje ulepšale su i devojčice koje su sa herojem Stankom pokazale svoje plesno umeće, a sve to u sklopu pitanja - šta uraditi kada u zgradi nastane poplava? 

Sva deca su interaktivno učestvovala u sat vremena kreativnog sadržaja i pokazala izuzetnu zainteresovanost, a i jako dobro predznanje.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Snow
0 Beograd