Skip to main content
 • Read more migranti Info

  MIGRANTI OSTAJU U OBRENOVCU: Vojna kasarna u kojoj su smešteni se preuređuje da bi im bilo udobnije

 • Read more FK River Plata Fudbal

  ŠAMPIONI, ŠAMPIONI: Prvo su igrači Rivera LUDO proslavili titulu, a tek šta je bilo u Argentini (VIDEO+FOTO)

 • Read more Zoran Marjanović Hronika

  DETALJI PRIVOĐENJA ZORANA MARJANOVIĆA: Digli ga iz kreveta, Vladimiru i Zorici pozlilo

 • Read more Koreni Društvo

  SCENA IZ "KORENA" POTRESLA SRBIJU: Đorđe je kupio nož, pa krenuo da zakolje i nju i dete! (VIDEO)

 • Read more Milorad Mandić Manda Vesti

  PRE 2 GODINE JE OSTALA UDOVICA: Pogledajte kako DANAS izgleda POZNATA GLUMICA i žena pokojnog Mande

 • Read more Miroslav Lazanski Kosovo

  Lazanski otkrio zaveru: Ako Albanci upadnu sa vojskom na sever Kosova, Zapad će ovako odbrusiti Srbiji (VIDEO)

 • Read more d Vesti

  LETEĆI START: Kralja Petra VEĆ POGLEDALO 50.000 ljudi

Foto: Srbija Danas

LIFT NIJE IGRAČKA: JP Gradsko stambeno održalo EDUKATIVNU PREDSTAVU za mališane u Pionirskom gradu (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Kako se ponašati ako se nađemo u neprilici u svojoj zgradi?

Javno preduzeće „Gradsko stambeno“ već devetu godinu zaredom organizuje dečje edukativne predstave pod nazivom „Lift nije igračka“, čiji je cilj da pomogne mališanima i nauči ih da pravilno koriste lift u svojim zgradama, ali i da ih uputi u rešavanje problema sa istim.

Danas su naši najmlađi školarci imali priliku da se zabave i nauče mnoge stvari na predstavi u Pionirskom gradu.Iako se ovaj vid edukacije do sada bavio isključivo pravilnom upotrebom liftova, sada su u igru bili inkorporirani i drugi aspekti poslovanja koji se tiču uređenja zgrade i lepog ponašanja prema ličnom stambenom prostoru. Deca su vrlo brzo i lako, kroz pesmu i muziku, mogla da nauče kako se poneti u problematičnim situacijama, kao što je to na primer situacija kada se nađu u zaglavljenom liftu. Isto tako, stihovi su im ukazali i na kulturno ponašanje u prostoru, bacanje smeća na mesta koja su za to predviđena i zašto nije lepo žvrljati zidove zgrada.

Pre samog početka predstave, gostima se obratio Igor Ćurčić iz JP "Gradsko stambeno" i istakao da je iskustvo koje preduzeće ima veoma pomoglo u pravom odabiru tema i da se od početka ovog projekta postižu jako značajni rezultati u dizanju svesti o ovom problemu kod dece i, naravno, dobijanju znanja koje se koristi praktično.

- Ponosni smo na saradnju sa više od 100 škola, gde je edukaciju prošlo više od 20.000 mališana. Želimo da pokažemo najmlađima kako da se kulturno i, pre svega, bezbedno igraju u svojim zgradama i da im ukažemo na sve potencijalne opasnosti koje se mogu javiti ukoliko se lift ne koristi na pravi način - rekao je Igor.

On je, takođe, naveo da Beograd može biti lepši i bolji ako se svako prema svojoj zgradi ponaša kako treba i da će JP "Gradsko stambeno" i u budućnosti učiniti sve kako bi deca razumela i usvojila poslatu poruku.

Heroj današnje predstave bio je Stanko kome su sve vreme trajanja predstave pomagale čistačice Leposava i Miroslava. Neke od rimovanih i jako poučnih poruka koje su deca učila i pevala bile su "Ako je zgrada prljava i strava, Stambeno nas sve spasava", "Najvažnije pravilo, kaže zakon jači: Nikad, ali nikad po liftu ne skači", "Moja zgrada, to je moj dom - želim da je uredim po svom!"

Mališani su naučili i da, ako se nađu u nekoj neprilici sa liftom, moraju sačekati majstora da dođe i popravi, a pozvaće ga putem broja *011 ukoliko zovu sa mobilnog telefona, a sa fiksnog telefona to će biti 0800/200-011.

Školarci su kroz različite simulacije nezgodnih situacija u zgradi prolazili uz pomoć multimedijalnih sadržaja koji će im, sasvim sigurno, omogućiti lakše pamćenje rešenja problema. Ovo druženje ulepšale su i devojčice koje su sa herojem Stankom pokazale svoje plesno umeće, a sve to u sklopu pitanja - šta uraditi kada u zgradi nastane poplava? 

Sva deca su interaktivno učestvovala u sat vremena kreativnog sadržaja i pokazala izuzetnu zainteresovanost, a i jako dobro predznanje.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd