fbpx
Skip to main content
Beograd

BEOGRAD JE REŠIO NJIHOVE PROBLEME: Ljubav Rusa i Amerikanke NADJAČALA POLITIKU i za sve je zaslužna SRPSKA PRESTONICA!

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić/Profimedia
- Beograd je bio najbolje rešenje za susret - kaže Sergej, tridesetogodišnji Rus dok sa Fejlen, svojom devojkom iz SAD, šeta Knez Mihailovom ulicom

Sergej i Fejlen nisu se upoznali i Srbiji, ali su zbog komplikovanih odnosa između njihovih zemalja i još komplikovanije papirologije odlučili da se sastanu baš u Beogradu. Hiljade kilometara im, kažu, ne znače ništa.

STIGLE POHVALE IZ NEMAČKE za našu zemlju i Beograd: Srbi nama Nemcima DRŽE LEKCIJU! Treba da učimo od njih!

- Beograd je bio najbolje rešenje. Nije baš na pola puta, ali mi imamo utisak da smo se sastali na najboljem mestu. Ovde je divno, vreme je idealno, ljudi su ljubazni. Zaljubio sam se u Fejlen na prvi pogled, ali i u Beograd, tako da ona sad ima razlog da bude ljubomorna - priča kroz smeh Sergej (30).

Jedinu manu Beogradu mladi Rus vidi u tome što ima mnogo grafita po ulicama, a Fejlen je prvi put u Srbiji.

- Dopadaju mi se Kalemegdan i Knez Mihailova i drago mi je što nismo došli u jeku turističke sezone. Ovako možemo lakše da nađemo slobodno mesto u restoranima i uživamo u zaista odličnoj hrani. Ne sviđa mi se što svi pale cigarete i to gde stignu, u Americi postoje tačno određeni prostori za to - priča Fejlen.

Kalemegdan, Beograd, turisti
Kalemegdan
Foto: Profimedia/ilustracija

Fejlen i Sergej nisu jedini stranci u prestonici. U srcu prestonice je svaki deseti prolaznik stranac, pa su Beograđani, posebno oni mlađi, navikli na žene koje nose hidžab, kaže Rana iz Libije koja živi ovde već dve godine.

- Stariji umeju da mi upute poneki čudan pogled, ali sam navikla. Prvo mi je došao muž i to zbog posla u ambasadi, pa sam i ja spakovala kofere i došla ovde, u ovu sigurnu luku. Ovde je mir, ma koliko vi nekad mislili da je sve u haosu. Libija je haos. Obožavam Beograd, njegove ulice, izloge i nasmejane ljude. Mislim da moje dete nije moglo biti rođeno u boljoj zemlji - kaže Rana.

Grad Beograd preuzeo od opština nadležnost nad građevinskim inspekcijama

Stranaca u gradu, inače, i van turističke sezone ima na svakom koraku. Najlakše se prepoznaju po fotoaparatima, ali se zbog ukrašene šetališne zone lako možete zbuniti, jer svi "škljocaju". Ipak, nije bilo teško prepoznati Elzu, Nemicu koja oduševljeno fotografiše fontanu i sve njene detalje.

GRADONAČELNIK U VANREDNOJ KONTROLI: Beograd-put spreman za sneg i led u glavnom gradu!

- Spontano sam odlučila da dođem. U Skadarliji sam proslavila svoj 33. rođendan i to sa nepoznatim ljudima i mogu vam reći da se nikad bolje nisam provela. Vi Srbi ste sjajni! Imate toliko energije i ljubavi za ceo svet. Hvala mojim prijateljima koji su mi preporučili Beograd - ispričala je Elza i dodala da je za dva dana napravila na stotine fotografije, ali da joj se "ni jedna ne dopada toliko, jer ne može da prenese pravu čar Beograda".

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd