Utorak 19. mar 2024.
Siniša Mali

Mali obišao radnike GSP-a: Krećemo u borbu s naplatom karata (FOTO)

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Gradonačelnik je naveo i da će vozni park GSP-a u ovoj godini biti obnovljen sa 100 solo autobusa, 30 zglobnih autobusa i 20 tramvaja

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je pogon "Karaburma" GSP gde je razgovarao sa zaposlenima koji rade u vreme praznika.

On je najavio rekonstrukciju tog pogona u ovoj godini.

Mali je rekao da je pogon "Karaburma" jedan od ključnih za GSP i da je zato u planu njegova obnova.

- Pred GSP-om su lepši dani. U protekle četiri godine uspeli smo da konsolidujemo poslovanje ovog preduzeća, ali je još uvek najveći problem naplata karata u prevozu što se odražava na performanse GSP-a. Ali, borićemo se sa tim i vodićemo računa o svakom zaposlenom u GSP-u - poručio je Mali.

Dodao je da je krajem prošle godine 823 radnika u tom preduzeću dobilo ugovor o stalnom zaposlenju. Gradonačelnik je naveo i da će vozni park GSP-a u ovoj godini biti obnovljen sa 100 solo autobusa, 30 zglobnih autobusa i 20 tramvaja. 

- Vidim da radnici veruju u ono što smo uradili, a mi smo obavezni da kupujemo nove autobuse i tramvaje i da sređujemo infrastrukturu kako bi GSP kao poslednje preduzeće koje još pravi gubitke bilo ponos građana Beograda - kazao je gradonačelnik. 

Mali ističe: Projekat "Da se radi i gradi po tvom" prolazi u skladu sa očekivanjima

Mali je zahvalio zaposlenima u GSP koji, kako je istakao, rade i tokom praznika. 

- Zahvaljujemo radnicima GSP-a i ostalih komunalnih preduzeća u Beogradu koji rade i danju i noću i brinu da grad bude čistiji i uređeniji. Mi smo dužni da im obezbeđujemo bolje uslove za rad jer želimo da Beograd bude lepše i bolje mesto za život - naglasio je gradonačelnik.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd