fbpx
Skip to main content
saobraćaj

BEOGRAĐANI, SUTRA OPET DELOVI GRADA U BLOKADI! Linije javnog prevoza menjaju trasu - šta se zatvara?

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Doći će i do izmena u režimu pojedinih autobuskih i trolejbuskih linija.

Ukoliko građani ovog vikenda odluče da dođu u centar grada i prošetaju nekim od glavnih gradskih štrafta, moraju biti upoznati sa tim da će mnoge linije javnog gradskog prevoza biti izmenjene, a neke od ključnih ulica čak i zatvorene.

CENTAR BEOGRADA DANAS U BLOKADI: Više linija javnog prevoza menja putanju, ovo je detaljan spisak

CENTAR BEOGRADA DANAS U BLOKADI: Više linija javnog prevoza menja putanju, ovo je detaljan spisak

NOVA META BEOGRADSKIH LOPOVA! Krađa ovog dela automobila traje samo pola minuta, a zaradi se na hiljade evra - jedna opština kritična

NOVA META BEOGRADSKIH LOPOVA! Krađa ovog dela automobila traje samo pola minuta, a zaradi se na hiljade evra - jedna opština kritična

BEOGRAĐANI, SUTRA SE OPET ZATVARA GRAD! Evo kojim ulicama nećete moći da prođete vozilom zbog "Pešačke nedelje"

BEOGRAĐANI, SUTRA SE OPET ZATVARA GRAD! Evo kojim ulicama nećete moći da prođete vozilom zbog "Pešačke nedelje"

Razlog tome je što se danas organizuje Parada ponosa, a osim ovog događaja, za vikend su zakazana i druga dešavanja koja će napraviti rusvaj u centru grada.

"Ušće 2021"

Zbog manifestacije "Ušće 2021", zatvaraju se ulica "Ušće" i Bulevar Nikole Tesle do Ulice trešnjinog cveta u ponoć između subote i nedelje do ponedeljka ujutru. Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se u oba smera kretati Bulevarom Mihajla Pupina. Linije 27E i 35 će po izlasku s mosta ići levo, u Milentija Popovića do terminusa "Novi Beograd", dok će linija 60L voziti kroz Vladimira Popovića, Zemunskim putem i Brodarskom, a u povratku voziće redovnom trasom.

"Pešačka nedelja"

Linije javnog prevoza promeniće trase u nedelju, 19. septembra, od sedam do 18 časova zbog manifestacije "Pešačka nedelja" koja će se odvijati od Slavije do Trga Republike ulicama Kralja Milana, Terazijama i Kolarčevom.

U tom periodu trolejbuska linija broj 29 se privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L, dok će vozila na linijama 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije broj 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom Studentski trg, Vasina, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasom.

Autobusi sa linije 27, u smeru ka Trgu Republike, saobraćaće delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Aleksandra, Dečanska, Makedonska, Trg republike do terminusa.

Minibus linija broj E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike i dalje redovno, dok vozila sa linije 22A uopšte neće saobraćati 19. septembra.

Prvenstvo Srbije u triatlonu

Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE održaće se sutra na Adi Ciganliji. Takmičenje se realizuje u organizaciji Triatlon saveza Beograda i Triatlon kluba "11TRI", a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za sport i omladinu i Srpske triatlon unije. Zbog takmičenja će doći i do izmena u saobraćaju.

Ada Ciganlija
Foto: Profimedia

Ulaz na Adu Ciganliju biće zatvoren od 6.30 do 14 časova. Saobraćaj će biti obustavljen od 6.30 do 12 sati od Radničke ulice do Ulice Bore Stankovića, u oba smera. Neće biti moguće kretanje vozilima Radničkom ulicom od Savske magistrale do skretanja na Most na Adi, u oba smera. Zatim, preko Mosta na Adi sa prilaznim saobraćajnicama od Radničke ulice do Ulice omladinskih brigada, jedan smer. Zatvoren je i pravac Novi Beograd – Čukarica, pešačko-biciklistička staza od Ade Ciganlije do Tržnog centra "Galerija", kao i pešačko-biciklistička staza na Novom mostu od Ulice Jurija Gagarina do Radničke ulice.

Izmene saobraćaja BG voza

U okviru izvođenja radova na rekonstrukciji, modernizaciji i izgradnji dvokolosečne pruge Beograd centar - Stara Pazova, planirano je zatvaranje levog koloseka između stanica Zemun Polje - Batajnica u nedelju, 19. septembra, od 18 do 22 časa.

Vozovi iz sistema BG voza neće saobraćati na delu relacije Zemun - Batajnica - Zemun. U ovom periodu vozovi na relaciji Batajnica - Ovča - Batajnica saobraćaju na relaciji Ovča - Zemun - Ovča. Voz iz Ovče u 16.30, 17.10, 18.43, 19.10, 20.10 neće boziti do Batajnice, već do Zemuna. Vozovi iz Batajnice u 18.19, 18.32, 20.16, 20.31, 21.38 ne voze do Zemuna, a voz koji iz Batajnice ka Ovči kreće u 18.50 , poći će iz Zemuna.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd