Skip to main content
kovčeg

MEŠTANI PALILULE POD STRESOM: Planirano otvaranje pekare se pretvorilo u pogrebno preduzeće - umesto đevreka, gledaju sanduke

Foto: Profimedia/ilustracija
- Užas, ovo je van svake pameti. Ko je ovo mogao da očekuje?! Nadam se da ćemo uraditi nešto i uspeti da sprečimo da se radnja ovde zadrži - zaključuje još jedan izrevoltirani sugrađanin

U jednom lokalu u širem centru prestonice umesto pekare u kojoj su tada kupovali mnogi stanovnici Profesorske kolonije, otvoreno je pogrebno preduzeće i to u lokalu na prizemlju stambene zgrade.

Komšije i stanare okolnih zgrada, kako kažu, podilazi jeza i kad samo prođu pored, pa su odlučili da pokrenu peticiju da se ovo preduzeće hitno izmesti.

- Meni je ovo grozno, morbidno. Zar ovakva preduzeća ne treba da budu u blizini groblja ili bolnica?! Podržavam akciju da se ovaj lokal zatvori, niko ne želi da svakodnevno prolazi pored pogrebne opreme - rekla je jedna od komšinica vidno izrevoltirana ovom situacijom.

MUČE VAS NADUTOST I GASOVI? Doktorka savetuje kako da ih se rešite - POMAŽE KOD 95% PACIJENATA

MUČE VAS NADUTOST I GASOVI? Doktorka savetuje kako da ih se rešite - POMAŽE KOD 95% PACIJENATA

DRAMA NA BEOGRADSKOM AERODROMU! Avion poleteo u poslednjem trenutku, nadležni: "Ako se dogodi otkaz jednog motora..."

DRAMA NA BEOGRADSKOM AERODROMU! Avion poleteo u poslednjem trenutku, nadležni: "Ako se dogodi otkaz jednog motora..."

KAKO VOZITI ŽUTOM TRAKOM, A IZBEĆI KAZNU? Otkrivamo pravila koja važe u Beogradu

KAKO VOZITI ŽUTOM TRAKOM, A IZBEĆI KAZNU? Otkrivamo pravila koja važe u Beogradu

Iako nije nelegelano niti na bilo koji način zabranjeno ili ograničeno baviti se ovom delatnošću bilo gde, pa ni u centru prestonice, stanovnici Profesorke kolonije skoro pa jednoglasno su se složili da u svom okruženju nikako ne žele, kako kažu, mrtvačke sanduke. Ipak, na žalost, neko mora da se pobrine i za ove, ne tako prijatne stvari.

- Lokal smo na ovoj lokaciji otvorili nedavno. Bilo je reakcija komšija iz zgrade u kojoj smo, ali ne bih da to dalje komentarišem. Jeste neprijatno, i sama delatnost je takva, ali i to mora da postoji - rekli su kratko iz ovog preduzeća.

Pored svega, stanari su prilično, kako ističu, odlučni u ideji da pogrebnu opremu ne žele u svom komšiluku, bez obzira što vlasnici na to imaju pravo, kao i potrebnu dokumentaciju, kako tvrde.

- Meni je ovo strašno. Peticiju su pokrenuli stanari zgrade u kojoj se lokal nalazi, ali su se ubrzo tome pridružili i ostali sugrađani koji žive u okolini. Komšinica preko puta ima više od 70 godina i živi sama. Kad upale svetla, kaže mi da gleda direktno u mrtvačke sanduke i da svaki put oseća neku nelagodu i neprijatnost - ističe jedan od komšija za "Blic" .

Istina je da u Beogradu nije praksa da se ovom delatnošću bave van bolničkih krugova ili daleko od groblja i ne čudi činjenica da građani nisu oduševljeni situacijom u kojoj su se našli, ali i reakcija preduzeća nije neopravdana, jer, kako i sami stanari kažu, sve je legalno i nije van zakona.

Međutim, stanari dodaju još jedan detalj.

- On je uzurpirao i prostorije podruma, a u njima valjda drže sanduke. Sva sreća, makar su peskirali stakla na prozorima i vratima, inače bi bilo još neprijatnije - objašnjava stanarka i dodaje da je problem i to što više nemaju pekaru u okolini, koja je ranije bila na ovoj adresi.

Radnica obližnje trafike tvrdi da joj je prvi dan kad je ugledala natpis iznad vrata bilo jako neobično, ali da se već navikla, pa više i ne primećuje, ali sa njom se nisu složili mnogobrojni stanovnici Cvijićeve ulice i ulice Jaše Prodanovića.

- Užas, ovo je van svake pameti. Ko je ovo mogao da očekuje?! Nadam se da ćemo uraditi nešto i uspeti da sprečimo da se radnja ovde zadrži - zaključuje još jedan izrevoltirani sugrađanin.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
29 Beograd